Κοινωνία

Καταβάλλεται ειδικό επίδομα στόλου

Δικαίωση για τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού

Καταβάλλεται ειδικό επίδομα στόλου
Καταβάλλεται ειδικό επίδομα στόλου

Άνοιξε ο δρόμος, για την καταβολή του επιδόματος Στόλου με τη κοινή απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών που αναρτήθηκε σήμερα 10 Μαρτίου στη Διαύγεια.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, το επίδομα ιδιαιτέρων συνθήκων εργασίας προσαυξάνεται για το κάτωθι προσωπικό:

  • Τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων που ευρίσκονται σε αποστολή καθώς και το προσωπικό που αποσπάται σε αυτά, στο πλαίσιο εκτέλεσης της αποστολής τους
  •  Των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελεί ειδική αποστολή

Η προσαύξηση που χορηγείται στα πληρώματα των πολεμικών πλοίων λογίζεται ως κατ’ αποκοπή χορήγηση αποζημίωσης για κάθε μέρα εκτέλεσης της αποστολής, όπως παρακάτω:

  • Είκοσι ευρώ όταν ευρίσκονται σε αποστολή εντός Περιοχής Ευθύνης (ΠΕ) Α/ΓΕΕΘΑ
  • Εξήντα ευρώ όταν ευρίσκονται σε αποστολή εκτός ΠΕ Α/ΓΕΕΘΑ

Η προσαύξηση που χορηγείται στο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων λογίζεται ως κατ’ αποκοπή χορήγηση αποζημίωσης για κάθε μέρα εκτέλεσης της ειδικής αποστολής, όπως παρακάτω:

  • Εξήντα ευρώ για εκτέλεση ειδικής αποστολής εντός ΠΕ Α/ΓΕΕΘΑ
  • Εκατό ευρώ για εκτέλεση ειδικής αποστολής εκτός ΠΕ Α/ΓΕΕΘΑ, ανεξάρτητα εάν παρέχεται κατάλυμα στην ξηρά

Σύμφωνα με το gnomip.gr πρόκειται για την υλοποίηση μιας κυβερνητικής δέσμευσης που δόθηκε μετά την ελληνοτουρκική κρίση του 2020, όταν τα πλοία και τα πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού πέρασαν έως και πέντε μήνες στη θάλασσα, όντας «σκιά» του τουρκικού ερευνητικού Ορούτς Ρέις ενώ είχαν απέναντι τους τον τουρκικό Στόλο.

Άμεση καταβολή

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση, οι δικαιούχοι θα δουν άμεσα την αύξηση στους λογαριασμούς τους καθώς το επίδομα θα ισχύει από 1η Ιανουαρίου.

Περισσότερες ειδήσεις
Ειδήσεις τώρα σχετικά με τα κοινωνικά νέα σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Αγρίνιο, Φλώρινα, Άρτα αλλά και όλη την Ελλάδα. Όλα τα νέα και η έκτακτη επικαιρότητα: συλλήψεις, πορείες, απεργίες, μεταναστευτικό. Μείνετε συντονισμένοι.