Καριέρα για υποψηφίους τεσσάρων ειδικοτήτων στον Κωνσταντινίδη
Σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα - Δείτε αναλυτικά τα προσόντα
Το ζαχαροπλαστείο Κωνσταντινίδης επιλέγει προσωπικό τεσσάρων ειδικοτήτων.
Συγκεκριμένα ζητούνται:
- Διευθυντές (Θεσσαλονίκη, Αθήνα) – Πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ, άριστη γνώση Αγγλικών, εμπειρία 3 χρόνων σε αντίστοιχη θέση, καλή γνώση MS Office και συστημάτων ERP, προσανατολισμός στην άριστη εξυπηρέτηση του πελάτη
- Πωλητές (Θεσσαλονίκη, Αθήνα) – Απολυτήριο Λυκείου, σπουδές (επιθυμητό), καλή γνώση Αγγλικών, γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή, εμπειρία 2 χρονών σε αντίστοιχη θέση, δυνατότητα εργασίας σε βάρδιες, επαγγελματισμός
- Βοηθοί Ζαχαροπλάστη (Βόρεια Προάστια, Νότια Προάστια) – Πτυχίο Ζαχαροπλαστικής, γνώση Αγγλικών (επιθυμητό), εμπειρία 3 χρόνων σε αντίστοιχη θέση, πελατοκεντρική αντίληψη
- Οδηγοί (Θεσσαλονίκη, Αθήνα) – Απολυτήριο Λυκείου, δίπλωμα οδήγησης κατηγορίας Γ’, εμπειρία 2 χρόνων σε αντίστοιχη θέση, γνώση Αγγλικών (επιθυμητό), γνώση χειρισμού Η/Υ, κατοχή βιβλιαρίου/πιστοποιητικού υγείας, υπευθυνότητα
Αποστολή βιογραφικού: career@konstandinidis.gr
Λίγα λόγια για τον όμιλο
Η ιστορία των ζαχαροπλαστείων ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ είναι μία «γλυκόπικρη ιστορία» η οποία ξεκινά από το μακρινό 1920, στη Νίγδη της Μικράς Ασίας.
Πικρή στα πρώτα βήματα, γιατί θεμελιώθηκε πάνω στον πόνο της προσφυγιάς, συνάμα όμως πολύ πολύ γλυκιά, γιατί ἡ δημιουργική απάντηση της οικογένειας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ στην πρόκληση αυτή ήταν μια ζαχαροπλαστική του μελιού και των αγνών υλικών.
Ο Γρηγόριος Κωνσταντινίδης, δάσκαλος στο κύριο επάγγελμά του και πατέρας μιας πολυμελούς οικογένειας, δεν αρκέστηκε στην πεπατημένη.
Φύσει ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα, μέσα στις ποικίλες αναζητήσεις του, στράφηκε στο εμπόριο, το οποίο έμελλε να τον φέρει σε μια πρώτη αλλά καθοριστική επαφή με την τέχνη της ζαχαροπλαστικής.
Ήταν γύρω στα 1920, όταν έστησε το πρώτο υποτυπώδες ζαχαροπλαστείο της εποχής.
Το 1922, μετά την μικρασιατική καταστροφή, η οικογένεια κατέληξε στη Λάρισα.
Οι δυο γιοί του Γρηγόρη Κωνσταντινίδη, Λάζαρος και Στέλιος, άνοιξαν σε μια από τις παράγκες πού είχε παραχωρήσει το Ελληνικό κράτος στους πρόσφυγες, το πρώτο επί Ελληνικού εδάφους ζαχαροπλαστείο το 1925, το οποίο έφτιαχνε γλυκά από φυσικά προϊόντα με μέλι, ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, αλεύρι, εγκαινιάζοντας έτσι μια μακρόχρονη παράδοση χρήσης αγνών και φυσικών υλικών.
Το ανήσυχο πνεύμα του πατέρα του είχε κληρονομήσει ο μικρότερος γιός, ο Λάζαρος, ο οποίος πήγε στην Αθήνα και ξεκίνησε την μαθητεία του κοντά σε μεγάλους εγχώριους μαστόρους καθώς και σε αξιόλογους Γάλλους ζαχαροπλάστες πού επισκέπτονταν την Αθήνα για να διδάξουν την τέχνη τους.
Το 1932 στην Λάρισα, και μάλιστα ακριβώς στην σημερινή θέση, Παναγούλη 4, άνοιξε το πρώτο μεγάλο σύγχρονο ζαχαροπλαστείο της οικογένειας ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, με το όνομα «Κυψέλη».
Η «Κυψέλη» έγινε Πανελλήνια γνωστή με τούς κουραμπιέδες, τον χαλβά, το αφράτο τσουρέκι και τέλος το φημισμένο μιλφέιγ.
Με την ίδια συνταγή από το 1954, παράγεται και σήμερα αυτό το υπέροχο γλυκό, από την τραγανή σφολιάτα και την αφράτη κρέμα πατισερί, καλυμμένο με την βελούδινη κρέμα σαντιγί.
Όλα αυτά φτιαγμένα με τα πιο αγνά υλικά από επιλεγμένα προϊόντα!
Το 1992 ο Γρηγόρης Λ. Κωνσταντινίδης κατεβαίνει στην Αθήνα και ανοίγει το πρώτο κατάστημα, κάνοντας την πρωτεύουσα να ερωτευθεί τα «χίλια φύλλα» του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ.