Ιεράπετρα: Αγνοούνται 15 μετανάστες
Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό στο Αιγαίο βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς 15 μετανάστες εξακολουθούν να αγνοούνται μετά τον εντοπισμό ημιβυθισμένης λέμβου 36 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. Στο σημείο εντοπίστηκαν 17 σοροί και δύο επιζώντες.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, από την προανακριτική διαδικασία προέκυψε ότι στη λέμβο επέβαιναν συνολικά 34 άτομα, τα οποία είχαν αποπλεύσει από το Τομπρούκ της Λιβύης το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2025.
Οι δύο διασωθέντες, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρή αφυδάτωση, κατέθεσαν ότι την επόμενη ημέρα η λέμβος έμεινε ακυβέρνητη λόγω μηχανικής βλάβης. Η βλάβη είχε ως αποτέλεσμα 15 επιβαίνοντες να πέσουν στη θάλασσα, όπου και αγνοούνται μέχρι σήμερα.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συμμετοχή παραπλεόντων πλοίων στην περιοχή.
- 24 λεπτά πριν Εθνική Ασφαλιστική: Άμεσα μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους ασφαλισμένους
- 47 λεπτά πριν Meteo.gr: Πάνω από 480.000 καμένα στρέμματα στη Δυτική Αττική σε εννέα χρόνια
- 1 ώρα πριν Δυτική Αττική: Ήχησε ξανά το 112 για Λούμπα, Μορφέικα και Άνω Αλεποχώρι









