Δημόσιο

ΑΣΕΠ: Αυτή είναι η προκήρυξη που εξαιρείται από τις προσεχείς εκλογές

Συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων

Η αρμόδια Επιτροπή του ΣτΕ, με σημερινή (26/6) απόφασή της, (αριθμ. 101/2019 Γνωμοδότηση), ενέκρινε το αίτημα του υπουργείου Παιδείας για τη συνέχιση των διαδικασιών που αφορούν στους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα συνεχιστούν απρόσκοπτα -κατά την προεκλογική περίοδο- όλες οι διαδικασίες που συνδέονται με την πρόσληψη 4.500 μόνιμων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού.

Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε: «Είναι μια θετική εξέλιξη η σημερινή απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής του ΣτΕ, ώστε να μην υπάρχει χαμένος χρόνος προκειμένου για την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή. Αναμένω τη δημόσια δέσμευση του προέδρου της Ν.Δ. τόσο για τους 4.500 διορισμούς όσο και για τους υπόλοιπους 10.500 που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί και υλοποιεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες μέσω του ΑΣΕΠ. Και δεν αναμένω μόνο εγώ τη δέσμευση αυτή αλλά και οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, επειδή όλοι ακούμε υψηλόβαθμα στελέχη της Ν.Δ. όχι μόνο να μην δεσμεύονται για τους 15.000 διορισμούς στην εκπαίδευσης αλλά να δηλώνουν ότι οι 4.500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή είναι ‘στον αέρα’».

Τονίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του workenter, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ''βλέπουν'' θετικά την ολοκλήρωση των διαγωνισμών για την πρόσληψη 4.500 μονίμων εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή.

Πατήστε το κουμπί «Δείτε το έγγραφο» για να διαβάσετε την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Διαβάστε επίσης: