Δημόσιο

ΑΣΕΠ – ΚΕΠ: Πότε η έκδοση της προκήρυξης για 155 μονίμους

Έτοιμο το προσχέδιο του νέου διαγωνισμού

Με τον νέο διαγωνισμό θα ζητηθεί μία, μόνο, ειδικότητα: Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών.
17/03/2019 | 13:21

Στο ΑΣΕΠ οδηγείται, έως το τέλος του μήνα, το προσχέδιο της προκήρυξης για την διενέργεια του διαγωνισμού πρόσληψης 155 μονίμων στα ΚΕΠ.

Το προσχέδιο θα συνοδεύεται και από το επίσημο αίτημα του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την έναρξη της διαδικασίας.

Στόχος των εμπλεκόμενων μερών είναι η έκδοση της προκήρυξης εντός του Απριλίου

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του workenter, οι 155 θέσεις θα είναι μοιρασμένες ανάμεσα στα μεγάλα αστικά κέντρα και τις νησιωτικές – παραμεθόριες περιοχές.

Δεκτοί όλοι οι τιτλοι σπουδών

Αυτό, άλλωστε, ήταν το αίτημα των εργαζομένων στα ΚΕΠ, δεδομένου ότι το 80% του όγκου συναλλαγών αυτών των υπηρεσιών γίνεται στις μεγάλες πόλεις.

Με τον νέο διαγωνισμό θα ζητηθεί μία, μόνο, ειδικότητα των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ: Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών.

Δεκτά γίνονται όλα τα πτυχία και τα απολυτήρια ή διπλώματα οποιοιδήποτε τύπου Λυκείου, ΙΕΚ, ΤΕΕ.

Σημειώστε ακόμη:

  • Πριμοδοτείται σημαντικά η ειδική εμπειρία όσων υπηρέτησαν σε ΚΕΠ. Δίνονται 15 μόρια για κάθε μήνα προϋπηρεσίας έως τους 60μήνες. Η διαφορά με την 3Κ είναι ότι έδινε μεν δύο μόρια λιγότερα (15) ανά μήνα προϋπηρεσίας, αλλά και λιγότερους μήνες πριμοδότησης (24)
  • Η απλή εμπειρία μοριοδοτείται με 7 μόρια ανά μήνα για σύνολο 84 μηνών
  • Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις πρέπει να γνωρίζουν ότι η προκήρυξη θα απαιτεί 5ετή υποχρεωτική παραμονή στη θέση πρόσληψης χωρίς μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία ή άλλο νομό. Σε ειδικές περιπτώσεις επιτρέπεται η μετακίνηση σε άλλο ΚΕΠ του ίδιου δήμου ή η μετάταξη όσων έχουν αναπηρία 67% και άνω

Διαβάστε οπωσδήποτε: ΑΣΕΠ: Αυτή η εμπειρία "μετράει" για την προκήρυξη των ΚΕΠ - Μόνιμοι