Δημόσιο

ΑΣΕΠ: Αυτή η εμπειρία "μετράει" για την προκήρυξη των ΚΕΠ - Μόνιμοι

Δείτε από πού θα κερδίσετε μόρια για να βελτιώσετε την υποψηφιότητά σας

Δείξτε προσοχή στο τι γράφει ακριβώς το χαρτί που αποδεικνύει την προϋπηρεσία σας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επεξεργασία της προκήρυξης για τις 155 μόνιμες προσλήψεις στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). 

Θα επιλεγούν υπάλληλοι των βαθμίδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ.

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το αρμόδιο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, θα χορηγηθεί αυξημένη μοριοδότηση στους έχοντες προϋπηρεσία σε ΚΕΠ.

Γίνονται δεκτά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ και τα απολυτήρια Δευτεροβάθμιας και Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

Παρά το γεγονός ότι πριμοδοτούνται σημαντικά όσοι υπηρέτησαν κατά το παρελθόν σε ΚΕΠ, η προκήρυξη θεωρείται και είναι "ανοιχτή" για όλους τους υποψηφίους. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει, όπως με σαφήνεια αναφέρει και η τροπολογία, ότι "μετράει" η εμπειρία "σε καθήκοντα αντίστοιχα του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (ΔΥΠ)" και όχι μόνο σε ΔΥΠ.

Το workenter συνομίλησε με υπαλλήλους ΚΕΠ, επιχειρώντας να αποκρυπτογραφήσει τα πεδία της εργασιακής εμπειρίας που δίνουν πολύτιμα μόρια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους -και εν αναμονή της έκδοσης του τελικού κειμένου της προκήρυξης- καθήκοντα αντίστοιχα σε ΔΥΠ είναι η προϋπηρεσία σε:

  • Εξυπηρέτηση πελατών
  • Ρεσεψιόν, υποδοχή
  • Γραμματειακή υποστήριξη
  • Τηλεφωνικό κέντρο

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν από τώρα να συγκεντρώσουν τα έγγραφα που αποδεικνύουν την εμπειρία τους.

Προσοχή: Θα πρέπει με απόλυτη ευκρίνεια να αναφέρεται (στη βεβαίωση προϋπηρεσίας, στη σύμβαση ή στους κωδικούς ΙΚΑ) το είδος της υπηρεσίας (οπωσδήποτε ένα από τα παραπάνω).