Δημόσιο

ΑΣΕΠ: Πότε οι 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή (ΜΟΝΙΜΟΙ)

Ολόκληρο το χρονοδιάγραμμα - Η διαδικασία μοριοδότησης

Στον ''αέρα'' βγαίνει εντός του Μαρτίου η προκήρυξη για την πρόσληψη 4.500 μονίμων στα προγράμματα Ειδικής Αγωγής.

Αυτό ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Παιδείας, κ. Κώστας Γαβρόγλου, τονίζοντας ότι οι διαδικασίες θα υλοποιηθούν μέσω ΑΣΕΠ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «...εντός του Μαρτίου θα γίνει η προκήρυξη από το ΑΣΕΠ και θα ανοίξει το σύστημα κατάθεσης δικαιολογητικών για τις 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, για το σχολικό έτος 2019-2020».

Επιπλέον, θα εκδοθεί Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου που θα κατοχυρώνει τις 5.250 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών για το σχολικό έτος 2020-2021.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Ιανουαρίου, το υπ. Παιδείας κατέθεσε τροπολογία για την έκδοση και υλοποίηση του νέου συστήματος διορισμών που ανοίγει την πόρτα της μόνιμης πρόσληψης σε 15.000 εκπαιδευτικούς με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Σημειώστε:

  • Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα εξακολουθούν να διορίζονται αναπληρωτές ενώ το σύστημα θα είναι ενιαίο τόσο για μόνιμους όσο και για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς
  • Η προϋπηρεσία θα μοριοδοτείται μέχρι τους 120 μήνες
  • Λόγω του ότι καταργείται ο γραπτός διαγωνισμός, πρόκειται να δημιουργηθεί πλαίσιο για να αναγνωριστούν οι δυνατότητες σε ακαδημαϊκά προσόντα σε νέους πτυχιούχους, ενώ θα υπάρχει και ειδικός πίνακας που θα αφορά τα κοινωνικά κριτήρια

Το χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει το υπ. Παιδείας, θα πραγματοποιηθούν 15.000 προσλήψεις μονίμων σε βάθος 3ετίας, ως εξής:

  • 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση, την επόμενη σχολική χρονιά 2019 – 2020
  • 5.250 εκπαιδευτικών, τη σχολική χρονιά 2020 – 2021
  • 5.250 εκπαιδευτικών, τη σχολική χρονιά 2021 – 2022

Η διαδικασία θα ξεκινήσει με την Ειδική Αγωγή και θα πραγματοποιηθεί με το σύστημα μοριοδότησης κριτηρίων.

Θα ισχύσει ένα ενιαίο σύστημα μοριοδότησης και κατάταξης, τόσο για τους μόνιμους διορισμούς όσο κι για τις προσλήψεις αναπληρωτών, όπου χρειάζεται.

Διαβάστε επίσης:

Πατήστε το κουμπί «Δείτε το έγγραφο» για να διαβάσετε ολόκληρη την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας.