Δημόσιο - ΑΣΕΠ

ΑΣΕΠ: Οι επόμενες κινήσεις μετά την 10Κ/2018 - Τα νέα δεδομένα του υπ. Εσωτερικών

Τι παίρνει σειρά, ποιοι και πώς διορίζονται

Νέες προκηρύξεις για την ενίσχυση δημοσίων φορέων, ΟΤΑ α' και β' βαθμού έχει στα ''σκαριά'' το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του υπουργού, πρόθεση του υπουργείου είναι οι περαιτέρω ενίσχυση των υπηρεσιών με προσωπικό για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε κρίσιμους τομείς.

Σε συνέχεια της προκήρυξης 10Κ/2018 του ΑΣΕΠ, στόχος είναι η κάλυψη υπηρεσιών και φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης και να υπάρξει η ευχέρεια ώστε να αξιοποιηθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της.

«Προχωράμε μεθοδικά στην ενίσχυσή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με περισσότερους πόρους και ανθρώπους ώστε να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες και να πρωταγωνιστήσει στη μεγάλη προσπάθεια της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με στόχο μια ανάπτυξη βιώσιμη και δίκαιη», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Το ΑΣΕΠ έχει ολοκληρώσει την έκδοση της 1ης προκηρύξης ενώ επεξεργάζεται την 2η.

Συγκεκριμένα:

  • Στο Εθνικό Τυπογραφείο βρίσκεται η προκήρυξη 10Κ/2018 για την πρόσληψη 118 μονίμων υπαλλήλων. Η δημοσίευση θα γίνει αυτή την εβδομάδα και αμέσως μετά θα ξεικινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στον κόμβο του ΑΣΕΠ. Ενισχύονται παραμεθόριοι και νησιωτικοί δήμοι. Διαβάστε: ΑΣΕΠ 10Κ/2018: Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη (118 μόνιμοι)
  • Στο τελικό στάδιο έκδοσης βρίσκεται ο (συμπληρωματικός της 3Κ) διαγωνισμός για την πρόσληψη 757 μονίμων υπαλλήλων σε δήμους, ΔΕΥΑ, ειδικούς φορείς. Θα ισχύσει το κριτήριο της ειδικής εμπειρίας. Η πλειονότητα των θέσεων, (περίπου 550), αφορά την κατηγορία ΥΕ. Διαβάστε: ΑΣΕΠ: Η κατανομή των 757 μονίμων στους δήμους (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)