Δημόσιο - ΑΣΕΠ

ΑΣΕΠ: Έτοιμο το χρονοδιάγραμμα 3.000 μόνιμων προσλήψεων για «Βοήθεια στο Σπίτι»

Δηλώσεις της υπουργού Δ. Ανασυγκρότησης - Ο ρόλος συμβασιούχων και Ανεξάρτητης Αρχής

Επανήλθε στο θέμα της προκήρυξης για 3.000 μόνιμες προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Με δηλώσεις της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel (9/10), χαρακτήρισε πλήρως υλοποιήσιμη την εξαγγελία του πρωθυπουργού για 3.000 μόνιμες προσλήψεις, η οποία θα υλοποιηθεί εντός του 2019 με την σχετική προκήρυξη του ΑΣΕΠ.

Συνεχίζοντας τόνισε πως, διαβεβαιώνει -πλήρως- ότι θα αναγνωριστεί η προϋπηρεσία των συμβασιούχων μέσω αυξημένης μοριοδότησης, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι το πρόγραμμα σταματά να είναι «στον αέρα» και πλέον γίνεται μόνιμος θεσμός του κοινωνικού κράτους.

Σύμφωνα με πρόσφατες αποκλειστικές δηλώσεις της υφυπουργού Εσωτερικών στο workenter, επισημαίνεται ότι -ήδη- ετοιμάζεται νομοθετική ρύθμιση ενώ παράλληλα, προκύπτει η ''στενή'' συνεργασία με το υπ. Εσωτερικών για την άμεση έκδοση της προκήρυξης.

Όπως δήλωσε η υφυπουργός, κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, το τελευταίο 10ήμερο του Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί η καταγραφή των θέσεων που θα διατεθούν για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και ο πίνακας που θα δοθεί στο ΑΣΕΠ θα περιέχει φορέα, (δήμο), ειδικότητα, αριθμό θέσεων.

- Προκήρυξη δύο «σημείων»

Με σημείο αναφοράς την εμπειρία και τον τρόπο αξιοποίησής της στην προκήρυξη, το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο σχεδόν ταυτόχρονης έκδοσης δύο προκηρύξεων: Μία για όσους διαθέτουν προϋπηρεσία στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" και μία για όσους δεν διαθέτουν.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση ήδη σχεδιάζει το καθεστώς για υπαλλήλους που εργάζονται εδώ και χρόνια στο πρόγραμμα, με το μεγαλύτερο κομμάτι της «πίτας» να διεκδικείται από εργαζόμενους που διαθέτουν προϋπηρεσία σχεδόν 16 χρόνων.

Διαβάστε επίσης: