Επικαιρότητα

Γεωργιάδης: Από τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις για προνόμια στους εμβολιασμένους και τους κλειστούς χώρους

Όλες οι λεπτομέρειες

Έκτακτη επιχορήγηση στις σχολές σχορού που ήταν κλειστές προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης
26/06/2021 | 13:18

Έκτακτη επιχορήγηση στις σχολές σχορού που ήταν κλειστές προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης ενώ σημείωσε πως από τη Δευτέρα θα γίνουν ανακοινώσεις για τους κλειστούς χώρους και τους εμβολιασμένους.

Παράλληλα, μιλώντας στο MEGA τόνισε πως «Θα δώσουμε μια έκτακτη επιχορήγηση μόνο στις σχολές χορού που ήταν κλειστές» ενώ έκανε γνωστό πως από την ερχόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν και οι ιδιοκτήτες της εστίασης «Αυτή την εβδομάδα θα πληρωθούν τουλάχιστον από 10.000 επαγγελματίες της εστίασης», όπως τόνισε μάλιστα πρόκειται για την ταχύτερηη εκαθάρριση ΕΣΠΑ στην ιστορία του ελληνικού κράτους.

Για τα γυμναστήρια

Για τα γυμναστήρια, ανέφερε: «Δυο εβδομάδες μετά την εστίαση τα γυμναστήρια, οπότε και η πληρωμή θα γίνει 2 εβδομάδες μετά».

Για τα έργα στο Ελληνικό

Για την μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό, τις νέες θέσεις εργασίας  δήλωσε: «Αυτός ο χώρος ανήκει στην Lamda Development. Κάποιες εργασίες θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο και μέσα στον Ιούλιο θα γίνει και ο πρώτος διαγωνισμός», ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης που έκανε λόγο για μεγάλου μεγέθους έργο που «θα αλλάξει όλη την Αττική, θα βρει σύντομα μιμητές και για άλλα μέρη της Αθήνας», ανέφερε.

«Θα δώσει 75.000 νέες εργασίες, θα δώσει στους κατοίκους της Αττικής παραλία 1,5 χιλιομέτρου με ελεύθερη είσοδο. Θα φτιαχτούν 4 ξενοδοχεία, 2 πάνω στη θάλασσα, πάρκο. Το 2025 θα έχουμε το μεγαλύτερο κομμάτι του έργου έτοιμο. Το μόνο που σκέφτονται όλοι είναι πως έμεινε από το 2000 αναξιοποίητο. Το στοίχημα επετεύχθη.», υπογράμμισε.

«Είναι πολύ μίζερο σε μια τέτοια πολύ καλή στιγμή για την Ελλάδα να αναλοθούμε τα κόμματα στο τι είπε, τι είπε. Το Ελληνικό πρέπει να ενώνει. Ο διχασμός που υπήρχε στο ΣΥΡΙΖΑ δεν του επέτρεψε να το ολοκληρώσουν. Προχθές ο κ. Αθανασίου έκανε μια ενημέρωση για το έργο αυτό και με ονομάτυσε “Υπουργό Διαστημικής Ταχύτητας”. Όταν ο επενδυτής λέει ότι πήγαμε εξαιρετική γρήγορα”», ανέφερε απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση και την κριτική που άσκησε.