Προγράμματα Εργασίας

Ανοίγουν (άμεσα) οι αιτήσεις για τον Τουρισμό

300.000 οι δικαιούχοι voucher

Κάντε την αίτηση της γρήγορα και σωστά αξιοποιώντας τις δυνατότητες του workenter.gr

Εκκίνηση πραγματοποιείται αύριο Πέμπτη 10 Ιουνίου, στις τρεις το μεσημέρι, για την διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για μία εβδομάδα, έως τα μεσάνυχτα της ερχόμενης Πέμπτης, 17 Ιουνίου.

Το ίδιο χρονικό διάστημα παρέχεται η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και σε παρόχους τουριστικών καταλυμάτων, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Ο ΟΑΕΔ υπενθυμίζει ότι και φέτος επιδοτούνται τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Για πρώτη φορά όμως η επιδότηση των τουριστικών καταλυμάτων ενισχύεται κατά 20% τον Αύγουστο, ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη των επιχειρήσεων και αυξημένη διαθεσιμότητα δωματίων κατά την «αιχμή» της περιόδου των διακοπών.

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από 1 Αυγούστου 2021 έως 31 Ιουλίου 2022 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 6 βράδια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή. Ειδικά στα νησιά της Κω, Λέρου, Λέσβου, Σάμου, Χίου και στο Νομό Έβρου η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 10 βράδια με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Η υποβολή των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους δικαιούχους και τους παρόχους, γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Δικαιούχοι

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinonikou-tourismou

Πάροχοι

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-koinonikou-tourismou

Συγκεκριμένα, η διαδρομή θα είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Αποζημιώσεις και παροχές → Προγράμματα κοινωνικού τουρισμού (ΟΑΕΔ) ή Πάροχοι κοινωνικού τουρισμού

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το έτος 2020: 

 • είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ) ή
 • έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
 • έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών ή
 • συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή
 • ήταν εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών, οικογενειακών και ασφαλιστικών κριτηρίων. Πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρίες, όπως ορίζει η Δημόσια Πρόσκληση.

Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού. Συνολικά θα χορηγηθούν 300.000 επιταγές και ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 30 εκατ. €. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.oaed.gr/koinonikos-tourismos

 • Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ, πατώντας ΕΔΩ

Κάντε αίτηση για Κοινωνικό Τουρισμό με τις υπηρεσίες workenter

Κάντε την αίτησή σας για να ενταχθείτε στον Κοινωνικό Τουρισμό με τις υπηρεσίες του workenter.gr. Στείλτε e-mail στη διεύθυνση ypiresies@workenter.gr, αναγράφοντας στο θέμα "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ" και μέσα στο κείμενο, ονοματεπώνυμο και τηλέφωνα επικοινωνίας.

Επίσης, καλέστε -από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 το πρωί με 5 το απόγευμα- στις ακόλουθες γραμμές:
 • 2119555055
 • 2119555025
 • 2119555050
 • 2119555052
 • 2119555054
 • 2119555011
 • 2119555022
 • 2119555023
 • 2119555021

Ειδικοί σύμβουλοι θα σας απαντήσουν άμεσα.