Επιχειρείν

Σκυλακάκης: Επιστρεπτέα Προκαταβολή 8 δεν θα υπάρξει

Τι ισχύει για την εστίαση – Ποιες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν

Δεν θα υπάρξει Επιστρεπτέα Προκαταβολή 8, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη
25/04/2021 | 12:02

Δεν θα υπάρξει Επιστρεπτέα Προκαταβολή 8, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη, στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑNT1.

Όπως υπογράμμισε «υποκαθίσταται από τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τις μικρότερες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές και τα ειδικά προγράμματα επανεκκίνησης, που τον Μάιο και τον Ιούνιο θα υπάρξουν για εστίαση, τουρισμό, γυμναστήρια και παιδότοπους. Παράλληλα θα υπάρξει και η επιδότηση παγίων δαπανών».

Παράλληλα, ανέφερε πως μετρητά για τις επιχειρήσεις υπάρχουν με τα προγράμματα εστίασης και τουρισμού που έχουν αυτόν τον χαρακτήρα και με την επιδότηση των παγίων δαπανών, για την οποία πρέπει να υπάρχει μια εικόνα από τις φορολογικές δηλώσεις τις φετινές.

Για το επίδομα 534 ευρώ και για τις αναστολής ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε πως ελπίζει να υπάρξουν όσο λιγότερες αναστολές συμβάσεων εργασίας γίνεται διότι αυτό θα σημάνει ότι θα έχουμε κλειστές δραστηριότητας. «Σε αυτές που παραμένουν κλειστές, θα υπάρξουν αναστολές 534 ευρώ για όσους είναι σε αναστολή σύμβασης εργασίας και θα υπάρξουν και αποζημιώσεις ειδικού σκοπού για τις επιχειρήσεις».

Επιπλέον, μεταξύ άλλων επισήμανε πως αυτήν την εβδομάδα θα γίνουν πληρωμές:

  • για το Δώρο Πάσχα
  • κύριες και επικουρικές συντάξεις
  • θα δοθούν υπόλοιπα από τις αποζημιώσεις για τις εκπτώσεις ενοικίων
  • οι πρώτες καταβολές για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7