Επικαιρότητα

Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο 8ωρο

Καμία μείωση στις επικουρικές συντάξεις

Τηλεδιάσκεψη με το προεδρείο της ΟΤΟΕ είχε ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης

Απόλυτα καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Κωστής Χατζηδάκης αναφορικά με τα πολύ κρίσιμα ζητήματα του οκταώρου στις εργασιακές σχέσεις, αλλά και της μεταρρύθμισης στην επικουρική ασφάλιση.

Στη διαβεβαίωση ότι δεν θα προκύψει καμία μείωση στις επικουρικές συντάξεις, από τη μεταρρύθμιση που προωθεί η Κυβέρνηση, προέβη ο υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης, σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με το προεδρείο της ΟΤΟΕ, πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές ούτε στο 8άωρο.

Όλα αυτά, ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου για τα εργασιακά, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του μήνα.

Αναφερόμενος στη νομοθετική πρωτοβουλία που θα αναλάβει η κυβέρνηση το προσεχές χρονικό διάστημα σχετικά με την αναμόρφωση της λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι στόχος είναι να βελτιωθεί η αξιοπιστία και η διαφάνεια στη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος, ώστε να μην υπάρχουν περιθώρια θεσμικής αμφισβήτησης του.

Σε κάθε περίπτωση, όπως υπογράμμισε ο Κωστής Χατζηδάκης, η κυβέρνηση δεν θα αιφνιδιάσει νομοθετικά, ενώ ειδικά για το ζήτημα των εργασιακών σχέσεων διευκρίνισε ότι ζητούμενο είναι να εκσυγχρονιστεί το καθεστώς της διευθέτησης του ωραρίου και των υπερωριών, με βάση τα ισχύοντα στις περισσότερες χώρες Ε.Ε. «Θα κινηθούμε στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο», είπε χαρακτηριστικά.