Εκπαίδευση

Γενική συνέλευση της UNESCO

Προτεραιότητα η εκπαίδευση

19/11/2019 | 13:15

Παρευρέθηκε στην Γενική Συνέλευση της UNESCO στο Παρίσι στις 13 και 14 Νοεμβρίου, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κυρία Νίκη Κεραμέως.

Βασικά θέματα συζήτησεων:

  • Δυνατότητες προώθησης διεθνών συνεργειών
  • Ανταλλαγή καλών πρακτικών στην εκπαίδευση
  • Αναπτυξιακός στόχος 4 του ΟΗΕ για ποιοτική εκπαίδευση
  • Δίκτυο των συνεργαζόμενων σχολείων

Στο πλαίσιο και των στόχων της UNESCO, η κυρία Καραμέως, μίλησε για προτεραιότητες της χώρας σχετικά με τον τομέα της εκπαίδευσης, τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, την αυτονομία σχολείων και πανεπιστημίων, καθώς και την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων.

Επιπλέον, συμμετείχε στη συνάντηση των Υπουργών Παιδείας, με κύριο άξονα τη σημασία της κινητικότητας στην ανώτατη εκπαίδευση και την ενίσχυση διεθνών συμπράξεων στον ακαδημαϊκό χώρο.

Στο περιθώριο των εργασιών της UNESCO, η κυρία Κεραμέως, πραγματοποίησε συναντήσεις με τους Υπουργούς Παιδείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και της Σερβίας, με τους οποίους συζήτησε δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Επίσης, μίλησε για θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής των δύο χωρών με τον σύμβουλο του Γάλλου Προέδρου Μακρόν κ. Clément Beaune, όταν πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γαλλικό Προεδρικό Μέγαρο.

Τέλος, συνάντησε Έλληνες εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συλλόγους γονέων και εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας Παρισιού, Έλληνες Ακαδημαϊκούς, με τους οποίους συζήτησε θέματα που αφορούν στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση και τις δυνατότητες ενίσχυσης συνεργασιών.