Πρόσωπα

'Ολοι έχουν την ίδια αξία

Το 95% των υψηλόβαθμων στελεχών της Πλαίσιο ξεκίνησαν την καριέρα τους από απλοί πωλητές!

'Ενας "στρατιώτης" που έγινε "στρατηγός"

Επίμονοι με τη δουλειά τους και αυστηροί με τον εαυτό τους. Πατέρας και υιός, Γιώργος και Κωνσταντίνος Γεράρδος αντίστοιχα, βρίσκονται στη διοικητική κορυφή μιας συνεχώς αναπτυσσόμενης εταιρείας, της Πλαίσιο Computers και Online Sales. Τα πράγματα δεν ήρθαν τυχαία. Ο ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Γεράρδος, δούλεψε σκληρά επί πολλά χρόνια. Το ίδιο κάνει σήμερα και ο διάδοχός του, Κωνσταντίνος Γεράρδος, ο οποίος από το 2013 κατέχει θέση CEO και αντιπροέδρου. Όμως, για να φθάσει στα υψηλά κλιμάκια, ξεκίνησε από την πρώτη βαθμίδα, ακολουθώντας το δόγμα του πατέρα του, όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε σε παλαιότερη συνέντευξή του στο fortunegreece.com. «Για να γίνει κάποιος στρατηγός και να πάρει γαλόνια, πρέπει να ξεκινήσει σαν απλός στρατιώτης».

Πράγματι, ο «στρατιώτης» σύντομα έγινε «στρατηγός», εξελισσόμενος μέσα από την εσωτερική ιεραρχία της εταιρείας. Η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών Πλαίσιο κατέκτησε για το 2017 το βραβείο Great Place to Work Hellas. Λογικό (ακούγεται και είναι). Η εταιρεία στηρίζει πολλά στο ανθρώπινο δυναμικό της, το οποίο ενέχει και θέση «στρατιάς». Εξειδικευμένο προσωπικό δεκάδων κατηγοριών δίνει καθημερινά το maximum των δυνατοτήτων του. Η Πλαίσιο δεν είναι μια συνηθισμένη εταιρεία. Συνεχώς δημιουργεί: projects, ευκαιρίες, θέσεις εργασίας. Και μάλιστα πολλές θέσεις εργασίας.

Οι εργαζόμενοι μαθαίνουν πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα

Διαβάθμιση σαφώς και υπάρχει, αλλά -ουσιαστικά- όλοι έχουν την ίδια αξία. Το 95% των υψηλόβαθμων στελεχών της Πλαίσιο ήταν, ήδη, υπάλληλοι της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι μαθαίνουν πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα, εντρυφούν στην ατομική και ομαδική δουλειά, ενώ επιβραβεύονται για τις προσπάθειές τους. Τα αποτελέσματα εμφανή. Το Πλαίσιο, εδώ και χρόνια, συνιστά μία από τις κορυφαίες επιλογές στη συνείδηση του Έλληνα καταναλωτή στο κομμάτι της τεχνολογίας.

Οκτώ είναι τα χρονικά ορόσημα της εταιρείας. Το 1986 συναρμολογήθηκε ο πρώτος υπολογιστής στα μέτρα του πελάτη, το Turbo-X. To 1995 εισήχθη το σύστημα της παρουσίασης των προϊόντων μέσω πολλών και διαφορετικών καταλόγων. Ένα χρόνο αργότερα συγκροτείται τμήμα απευθείας πωλήσεων και αποστολών σε πελάτες, μέσω τηλεφωνικών παραγγελιών. Το 1999 είναι η χρονιά εισόδου στο ΧΑΑ. Την ίδια περίοδο δημιουργείται και το πρώτο ηλεκτρονικό κατάστημα της χώρας (plaisio.gr). To 2003 η εταιρεία προχωρά στη συναρμολόγηση φορητών PC, ενώ το 2004 δημιουργήθηκαν και στελεχώθηκαν 200 νέες θέσεις εργασίας. Ένα χρόνο αργότερα ιδρύεται το πρώτο κατάστημα της εταιρείας στη Βουλγαρία. Το 2009 ενοποιούνται τα διαφορετικά λειτουργικά τμήματα του Πλαισίου σε μια ενιαία έκταση, στη Μαγούλα Αττικής. Στο νέο χώρο δημιουργείται logistics center με το μεγαλύτερο απόθεμα τεχνολογίας στην Ελλάδα.

* Φωτό: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/fortunegreece.com