Προγράμματα Εργασίας

Κοινωνικό μέρισμα: Σε πλατφόρμα και TAXISnet οι αιτήσεις - Πότε η πληρωμή

Απαντήσεις του υπουργού Οικονομικών για τις επικρίσεις - Δεν περίσσευαν δηλώνει ο κ. Σταϊκούρας

«Θα ήμουν ιδιαίτερα ευτυχής να μοιράζω χρήματα αλλά αυτά δεν υπάρχουν»

Απαντήσεις για το «μαζεμένο» φετινό κοινωνικό μέρισμα και για το πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά, απαντώντας σε ερώτηση για τις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση, πως «θα ήμουν ιδιαίτερα ευτυχής να μοιράζω χρήματα αλλά αυτά δεν υπάρχουν» καθώς δείχνοντας την προηγούμενη κυβέρνηση είπε πως 6 μήνες πριν, τον Μάιο του 2019 τα χρήματα που προορίζονταν για κοινωνικό μέρισμα δόθηκαν για προεκλογικούς λόγους στους συνταξιούχους ως 13η σύνταξη

«Η κυβέρνηση αξιοποίησε τον δημοσιονομικό χώρο μειώνοντας τον ΕΝΦΙΑ, μέτρο που αφορά και τις οικογένειες που δεν θα λάβουν μέρισμα, έδωσε νωρίτερα το αυξημένο επίδομα θέρμανσης, μειώσε την προκαταβολή φόρου για τις επιχειρήσεις και έδωσε 200 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ» δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας και εστίασε στο ότι από τον προϋπολογισμό ''περίσσευαν'' 175 εκατ. ευρώ ως έκτακτος δημοσιονομικός χώρος για κοινωνικό μέρισμα.

«Θα ήμουν ευτυχής να δώσω και 450.000.000 αλλα δεν υπάρχουν. Πρέπει να γίνει κατανοητή η διακριση του έκτακτου βοηθήματος με την κοινωνική πολιτική». 

Πότε και πώς οι αιτήσεις

Σύμφωνα με τον υπουργό η ΗΔΙΚΑ θα αρχίσει την ετοιμασία της απλής εφαρμογής για το κοινωνικό μέρισμα, η οποία θα ανοίξει κατά πάσα πιθανότητα στις 17 του μήνα, με σκοπό να δέχεται αιτήσεις ως τις 26 Δεκεμβρίου και να πληρωθούν οι δικαιούχοι το μέρισμα πριν τις 31 του μήνα.

Μέσω του ΑΦΜ, θα υπάρχει η ταυτοποίηση στο Taxisnet.

Διαβάστε επίσης: