Προγράμματα Εργασίας

ΟΑΕΔ: 8.933 + 1.639 νέες θέσεις εργασίας με αυξημένο μισθό

Ποιοι και πώς ευνοούνται - Ειδικές ρυθμίσεις γα ανέργους περιλαμβάνει η απόφαση του υπ. Εργασίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο μεγάλο πρόγραμμα 8.933 προσλήψεων του ΟΑΕΔ μέσω Κοινωφελούς, στο οποίο οι επιτυχόντες θα λάβουν τους νέους, συνυφασμένους με τον κατώτατο, μισθούς. 

Η καταληκτική προθεσμία ολοκληρώνεται στις 18/3/2019, αρκεί να υποβληθεί σε αντικατάσταση της προηγούμενης ηλεκτρονικής αίτησης των υποψήφιων.

Σύνδεση μισθών - Κατάργηση υποκατώτατου

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση που υπέγραψε η υπουργός Εργασίας, κυρία Έφη Αχτσιόγλου, η σύνδεση του κατώτατου μισθού με τις αμοιβές των εργαζομένων σε προγράμματα κοινωφελούς του ΟΑΕΔ ισχύει (και) αναδρομικά από την 1/2/2019. Έτσι το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας σε φορείς του υπ. Περιβάλλοντος, θα είναι το πρώτο στο οποίο θα υλοποιηθεί ο νέος νόμος.

Παράλληλα, η απόφαση κατάργησης και του υποκατώτατου που ίσχυε για τους εργαζόμενους κάτω των 25 ετών, επηρεάζει ευεργετικά όλα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που εστιάζουν στις ηλικιακές ομάδες 18 - 25.

Παράταση σε προγράμματα ΟΑΕΔ

Οι διατάξεις του νόμου 4597/2019 παρέχουν δυνατότητα παράτασης προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας. Ειδικότερα:

- Στην αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας (Δείτε εδώ σχετικό δημοσίευμα του workenter).

- Στην λειτουργία οργανωμένων εγκαταστάσεων προσφύγων και μεταναστών, όπως χώρων υποδοχής ή/και ταυτοποίησης, δομών προσωρινής φιλοξενίας ή/και προσωρινής υποδοχής προσφύγων και μεταναστών (Δείτε εδώ σχετικό δημοσίευμα του workenter).

Διαβάστε επίσης: