ΟΑΕΔ - Προγράμματα Εργασίας

Επίδομα ενοικίου - στέγασης: ''Κλειδώνει'' σήμερα (22/1) το πλαίσιο καταβολής

Όλα τα δεδομένα για τη νέα ρύθμιση - Οι δικαιούχοι, πότε έρχεται, ποιοι ''προηγούνται''

Αρχίζουν σήμερα (22/1) το απόγευμα οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, οι οποίες -μεταξύ άλλων- θα αφορούν τα χρηματοπιστωτικά («κόκκινα» δάνεια, νέο σχήμα που θα αντικαταστήσει τον «νόμο Κατσέλη») και τις ρυθμίσεις που θα «ξεκλειδώσουν» το πλαίσιο καταβολής του επερχόμενου επιδόματος ενοικίου -στέγασης.

Το βασικό δεδομένο που «μπλοκάρει» την (προειλημμένη) απόφαση για την διαπραγματευτική ομάδα, φαίνεται πως είναι η  ρύθμιση των κόκκινων δανείων και το πλάνο για το σχήμα ειδικού σκοπού που θα προτείνουν τα αρμόδια υπουργεία. 

Σε αναμονή της πρότασης για την προστασία της πρώτης κατοικίας που θα πέσει στο τραπέζι στα πλαίσια του νέου νόμου τύπου «Κατσέλη», επιθυμία των θεσμών είναι η αποσαφήνιση του πλαισίου για τα κριτήρια και τους δικαιούχους του νέου επιδόματος. Ειδικότερα, το μεγαλύτερο «αγκάθι» στην διαπραγμάτευση αποτελούν οι δικαιούχοι που θα λαμβάνουν και τις δύο ευνοικές ρυθμίσεις υπό τον κίνδυνο μη αποπληρωμής του δανείου.

Πάντως, το μέτρο για το επίδομα ενοικίου - στέγασης αναμένεται να υλοποιηθεί όχι νωρίτερα του τέλους Μαρτίου, μιας και για τον κεντρικό σχεδιασμό προηγούνται οι δικαιούχοι που έχουν καταναλωτικά δάνεια με υποθήκη την πρώτη τους κατοικία.

Διαβάστε επίσης: