Επιχειρείν

ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταβάλλονται σήμερα (26/10) τα χρήματα της βασικής ενίσχυσης

Πιστώσεις σε 536.247 δικαιούχους

Πιστώνονται σήμερα (26/10) το απόγευμα, τα χρήματα του 70% της βασικής ενίσχυσης στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών σύμφωνα με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως τόνισε, καταβάλλονται συνολικά 682.648.311 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 70% της βασικής ενίσχυσης, στους λογαριασμούς των δικαιούχων της βασικής ενίσχυσης από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων ενεργειών από πλευράς του υπουργείου.

Σημειώστε:

  • Τα χρήματα καταβάλλονται ως προκαταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων σε 536.247 δικαιούχους και θα είναι διαθέσιμα σήμερα το βράδυ και μέχρι τη Δευτέρα, ανάλογα με την τράπεζα
  • Όσοι δικαιούνται ποσά κάτω των 250 ευρώ, μπορούν να προβούν στις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες, προκειμένου να εξοφληθούν κατά την εκκαθάριση

Στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να πιστωθεί το υπόλοιπο 30% της βασικής ενίσχυσης, το σύνολο της «πράσινης ενίσχυσης» και της ενίσχυσης για τους νέους αγρότες, ενώ έως το τέλος του έτους θα έχει πιστωθεί και η εξισωτική αποζημίωση του 2018 για όλους τους δικαιούχους.