Εκτός ελέγχου τα σύνορα με Βουλγαρία – Προσπάθησαν να διαφύγουν οι Τούρκοι που πυροβόλησαν τους πράκτορες
Στο επίκεντρο των αστυνομικών αρχών βρίσκονται τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, καθώς διεξάγεται εντατική έρευνα για την υπόθεση των Τούρκων υπηκόων που φέρονται να πυροβόλησαν εναντίον πρακτόρων της ΕΥΠ στη Θεσσαλονίκη.
Στόχος των Αρχών ο οδηγός του οχήματος
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, βασικός ύποπτος είναι ο οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος φέρεται να άνοιξε πυρ κατά των Ελλήνων πρακτόρων. Οι αρχές εκτιμούν ότι προσπάθησε να διαφύγει μέσω των συνόρων με τη Βουλγαρία.
Ελλιπής έλεγχος στα σύνορα
Η πρόσβαση στα σύνορα, ειδικά προς τη Βουλγαρία, φαίνεται να είναι σχετικά εύκολη, λόγω περιορισμένου ελέγχου διαβατηρίων, γεγονός που διευκολύνει τη διαφυγή υπόπτων. Αν και θεωρείται πιθανό ο οδηγός να έχει ήδη διαφύγει από τη χώρα, το όχημα που χρησιμοποιούσε – ένα ασημί Toyota Land Cruiser – δεν έχει εντοπιστεί, ούτε υπάρχουν ενδείξεις ότι χρησιμοποίησε άλλο μέσο μεταφοράς.
Η δράση της τουρκικής μαφίας στην Ελλάδα
Οι αρχές που παρακολουθούν τη δράση της τουρκικής μαφίας εκτιμούν ότι πάνω από 500 μέλη διαφόρων εγκληματικών ομάδων βρίσκονται στην Ελλάδα. Οι τρεις Τούρκοι που εμπλέκονται στο περιστατικό της Θεσσαλονίκης ανήκουν στη διαβόητη συμμορία «Daltons», η οποία δραστηριοποιείται στην Τουρκία κυρίως σε υποθέσεις ναρκωτικών και εκβιασμών.
Στην Ελλάδα, η δράση της συμμορίας περιορίζεται προς το παρόν σε διακίνηση ναρκωτικών. Στην ίδια εγκληματική οργάνωση αποδίδεται και η μαζική δολοφονία έξι ατόμων στη Λούτσα, τον Σεπτέμβριο του 2023. Επιπλέον, ένα ακόμα μέλος της ομάδας είχε σκοτωθεί σε ένοπλο επεισόδιο στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης τον περασμένο Φεβρουάριο.
- 1 ώρα πριν Ήμουν κι εγώ εκεί
- 1 ώρα πριν ΑΣΕΠ: Αιτήσεις έως τη Δευτέρα (10/8) για 1.746 νέες προσλήψεις
- 1 ώρα πριν Δυτική Αττική: Ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα – Μάχη σε ΒΙΠΕ Μεγάρων, Ψάθα, Λούμπα και Άγιο Νεκτάριο








