Επισπεύδεται η προκήρυξη των ΚΕΠ (μέσω ΑΣΕΠ)

Ειδήσεις
Επισπεύδεται η προκήρυξη των ΚΕΠ (μέσω ΑΣΕΠ)
ΜΟΝΙΜΟΙ: Η ρύθμιση για την προϋπηρεσία, ο τελικός αριθμός των θέσεων, πότε η έκδοση της προκήρυξης - Γίνονται δεκτά ΌΛΑ τα πτυχία
Για τις 150 μόνιμες θέσεις στα ΚΕΠ θα γίνονται δεκτά όλα τα πτυχία
Πέτρος Παπαβασιλείου
09/01/2019 | 18:00

Με ταχείς ρυθμούς δρομολογείται η έκδοση της προκήρυξης για την στελέχωση των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) με μόνιμο προσωπικό. 

Σημειώστε όλα τα νεότερα, όπως ισχύουν αυτή τη στιγμή, με βάση έγκυρη πληροφόρηση από πολλές και διαφορετικές πηγές:

(1) Ο αριθμός των θέσεων φαίνεται να "κλειδώνει" στις 150. Αυτό αναφέρει στο workenter υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Εσωτερικών, που ήταν αυτήκοος μάρτυρας συζητήσεων, για το θέμα, ανάμεσα στον κ. Χαρίτση και την κυρία Ξενογιαννακοπούλου.

(2) Η κυρίαρχη τάση, όσον αφορά στην μοριοδότηση της προϋπηρεσίας, είναι να υπάρξει ένα ελαφρύ bonus για όσους έχουν κάνει συμβάσεις στα ΚΕΠ, κατά το παρελθόν. Το ύψος της προσαύξησης αυτής δεν αποκλείεται να κυμαίνεται σε μόρια όσα αποδίδει η κατοχή μεταπτυχιακού. "Αυτό είναι και το δίκαιο", λέει έγκυρη πηγή στο workenter, η οποία συμπληρώνει ότι "υπάρχουν απολυμένοι, που υπηρέτησαν στα ΚΕΠ έως και 8-9 χρόνια με διαδοχικές συμβάσεις". 

(3) Η ρύθμιση για την προκήρυξη των ΚΕΠ θα ενταχθεί -κατά πάσα πιθανότητα- στο υπό προώθηση σχέδιο νόμου για την Ισότητα των Φύλων. Θα μπει ως συμπληρωματικό νομοθέτημα. Το εν λόγω σχέδιο νόμου, αυτή την ώρα, βρίσκεται στον γραμματέα της κυβέρνησης. Αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή (ίσως και έως τέλος Ιανουαρίου).

(4) Είναι δεδομένο ότι θα γίνονται δεκτά όλα τα πτυχία. Αυτό σημειώνει στο workenter έμπειρο στέλεχος που γνωρίζει καλά τη λειτουργία των ΚΕΠ. Η ίδια πηγή συμπληρώνει με νόημα πως εξελίσσονται τόσο γοργά οι διαδικασίες, που "δεν αποκλείeται η προκήρυξη των ΚΕΠ να βγει πριν από αυτή για τη Βοήθεια στο Σπίτι".

4 Σχόλια
Vulfpeck's picture
Vulfpeck
Το κατά πόσο είναι "δίκαιο" για τους συμβασιούχους των 8-9 ετών, ένα "ελαφρύ μπόνους" της τάξης των 300 μορίων, είναι καθαρά υποκειμενικό. Ένας πρωτάρης υποψήφιος που μόλις αποφοίτησε από κάποια σχολή και έχει βαθμό 8,1 προσπερνάει τον έμπειρο συμβασιούχο που έχει βαθμό 5,5. Δυστυχώς τα κριτήρια ΑΣΕΠ (όπως και οι δυνατότητες ελέγχου), εξακολουθούν να προκρίνουν, ως πυλώνα της αξιοκρατίας, το βαθμό πτυχίου από τα ελληνικά πανεπιστημιακά μαγαζιά. Εάν, ως χώρα, μας ενδιαφέρει πραγματικά η αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, θα πρέπει επιτέλους να αναθεωρήσουμε τα κριτήρια των προσλήψεων στα πρότυπα του εξωτερικού (Πτυχίο on/off, σαφείς περιγραφές θέσεων και κριτηρίων επιλογής, όχι bonus από άσχετα phd ή μεταπτυχιακά, συνέντευξη από επιτροπές με κλήρωση, διεξοδικός έλεγχος δικαιολογητικών από εμπειρογνώμονες κ.α. ).
09/01/2019 | 19:00
Αγγελος87's picture
Αγγελος87
Συμφωνώ εν μερη για τον βαθμό πτυχίου αλλά επέτρεψε μου να διαφωνήσω με τα υπόλοιπα. Ένας συμβασιούχος 8-9 ετών υπέγραψε την πρώτη του σύμβαση κατά πάσα πιθανότητα χωρίς ΑΣΕΠ άρα όλοι γνωρίζουμε με τι κριτήρια και τι σημαίνει αυτό και μετά του δόθηκε η δυνατότητα να την ανανεώνει οπότε γιατί θα πρέπει να μοριοδοτηθει παραπανω? Επίσης οι νέες γενιές αν γίνει αυτό που λες είναι σαν να τις αποκοπτεις αυτόματα από προκυρηξεις στο δημόσιο αφού αποκλείεται να διαθέτουν προϋπηρεσία, και αντε να πω ότι στον ιδιωτικό τομέα είχαμε ανάπτυξη καλό θα τους έκανες αλλά έτσι όπως είναι αυτή την στιγμή η κατάσταση στην χώρα μας είναι σαν να τους καταδικάζεις να φύγουν έξω. Και τέλος όχι δεν πιστεύω ότι διαθέτει εξειδικευμενη εμπειρία(αν κατάλαβα καλά αυτό θέλεις να μπαίνει ως κριτήριο) ένας συμβασιούχοι σε συγκεκριμένη θέση, τουλάχιστον οχι παραπάνω από έναν νέο που τελείωσε την σχολή του με ένα καλό βαθμό και έκανε και ένα μεταπτυχιακό.
11/01/2019 | 20:05
ditta's picture
ditta
Καλησπέρα σας. Γνωρίζετε αν θα δοθούν θέσεις χωρίς προϋπηρεσία και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη οποιαδήποτε προϋπηρεσία; Ευχαριστώ
10/01/2019 | 19:29
Workenter's picture
Workenter
Καλησπέρα, απο όσο γνωρίζουμε αυτήν την στιγμή όχι δεν θα δωθούν.
11/01/2019 | 13:16

Περισσότερα

Σημαντικά