500 μόνιμοι υπάλληλοι στους δήμους με νέο διαγωνισμό

Ειδήσεις
500 μόνιμοι υπάλληλοι στους δήμους με νέο διαγωνισμό
Ποιους αφορά και πότε θα εκδοθεί η δεύτερη σημαντική προκήρυξη
ΑΣΕΠ
Με τον νέο διαγωνισμό θα καλυφθούν κενά που άφησε η πρώτη προκήρυξη
11/02/2018 | 17:25

Εντολή για την έκδοση δεύτερης προκήρυξης πρόσληψης 500 μονίμων υπαλλήλων στους δήμους, έλαβε το ΑΣΕΠ.

Με τον νέο διαγωνισμό θα καλυφθούν κενά που άφησε η πρώτη προκήρυξη, λόγω της ταχύτητας με την οποία εξεδόθη πριν από λίγες ημέρες. Συγκεκριμένα, με την δεύτερη προκήρυξη:

  • Θα προσληφθεί μόνιμο προσωπικό σε δήμους που ήταν ανέτοιμοι να συμμετάσχουν στην πρώτη προκήρυξη των 8.166 θέσεων
  • Θα προσληφθεί μόνιμο προσωπικό νέων ειδικοτήτων σε δήμους που συμμετείχαν στην πρώτη προκήρυξη. Ένας σημαντικός αριθμός δήμων δεν μπόρεσε να συμπεριλάβει εγκαίρως στο οργανόγραμμά του αυτές τις ειδικότητες και να προσλάβει επιπλέον προσωπικό με τον διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη

Υψηλόβαθμα στελέχη του ΑΣΕΠ αδυνατούν να εκτιμήσουν τον χρόνο έκδοσης της προκήρυξης, με δεδομένο τον φόρτο νέων διαγωνισμών που προετοιμάζει η Ανεξάρτητη Αρχή. Σε κάθε περίπτωση, η έκδοση δεν θα γίνει νωρίτερα από τη 31η Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία πρέπει να έχουν εκδοθεί τα προσωρινά αποτελέσματα της πρώτης προκήρυξης (8.166 θέσεις).

Το workenter, είχε εγκαίρως – από τις 23 Ιανουαρίου – αποκαλύψει το σενάριο έκδοσης δεύτερης προκήρυξης στους δήμους. Δυο μέρες αργότερα από αυτή την αποκάλυψη (25/1/2018), ο υπουργός Εσωτερικών, κατά την διάρκεια συνάντησής του με το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, έκανε γνωστό ότι, πέρα από τις 8.171 μόνιμες προσλήψεις στους ΟΤΑ, θα υπάρξει και νέα προκήρυξη για την επιλογή άλλων 500 μονίμων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.