Αθηνών – Κορίνθου: Την Κυριακή θα ανοίξει η μεσαία λωρίδα στην Κακιά Σκάλα
Βίντεο από το σημείο της αποκόλλησης βράχων.
Αποκλειστικά από τη δεξιά λωρίδα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, στο ρεύμα προς την Αθήνα, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, μετά την αποκόλληση βράχων στο οδόστρωμα της Ολυμπίας Οδού που προκλήθηκε από την κακοκαιρία «Άριελ».
Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι, από τη μία λωρίδα κυκλοφορίας θα πραγματοποιείται μέχρι και την Κυριακή η κίνηση των οχημάτων εκεί που έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα από την πτώση των βράχων, οπότε θα δοθεί και η μεσαία λωρίδα.
Στη συνέχεια, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες σταθεροποίησης του βράχου το επόμενο διάστημα θα δοθεί στην κυκλοφορία και η τρίτη λωρίδα.
Από χθες έχει ολοκληρωθεί η απομάκρυνση των βράχων από το οδόστρωμα.
Στην ανακοίνωσή της η Ολυμπία Οδός αναφέρει πως η πλήρης αποκατάσταση της κυκλοφορίας θα εξαρτηθεί από την ολοκλήρωση των εργασιών της ειδικής ομάδας αλπινιστών, οι οποίοι συνεχίζουν το «ξεσκάρωμα» (καθαρισμός χαλαρών σημείων που έχουν διαταραχτεί) σε πολύ μεγάλο ύψος πάνω και εκτός των ορίων του Έργου.
Παράλληλα, δημιουργείται φράχτης ανάσχεσης στο σημείο, ώστε να καταστεί δυνατό, με γνώμονα την ασφάλεια των χρηστών, να αποδοθεί σε κυκλοφορία μία ακόμα λωρίδα τις επόμενες μέρες.
Σημειώνεται ότι από την πρώτη στιγμή, οι Μηχανικοί της Ολυμπίας Οδού μαζί με τους αλπινιστές και την εξειδικευμένη εταιρία που παρακολουθεί τη δραστηριότητα της βραχώδους περιοχής της Κακιάς Σκάλας βρίσκονται στο σημείο και από κοινού με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου εργάζονται για την αποκατάσταση των συνεπειών της πτώσης και την εξασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου στο σημείο.
Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή.
Δείτε το βίντεο της Ολυμπίας Οδού στο οποίο απεικονίζεται το σημείο της πτώσης, το οποίο βρίσκεται εκτός των ορίων του Έργου στην κορυφή της βραχώδους περιοχής, η δραστηριότητα των αλπινιστών (πρόσβαση προς τον χώρο της βραχόπτωσης) και στο τελευταίο μέρος του βίντεο διακρίνεται η περιοχή αποκόλλησης και η διαδρομή που ακολούθησε ο βράχος.