ΑΣΕΠ: Προσλήψεις μονίμων χωρίς καμία εμπειρία (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Ποιες προκηρύξεις του Ιουλίου δίνουν το πλεονέκτημα - Αναλυτικά παραδείγματα
Στις προκηρύξεις αυτές περιλαμβάνονται θέσεις για τις οποίες η εμπειρία δεν λαμβάνεται υπόψη και δεν βαθμολογείται ως κριτήριο κατάταξης. Δηλαδή οι υποψήφιοι με μηδενική εμπειρία (0 μόρια) μπορούν να προσληφθούν στο Δημόσιο

Μόνιμες θέσεις χωρίς καμία εμπειρία στο αντικείμενο εμπεριέχουν οι μεγάλες προκηρύξεις του Ιουλίου που εξέδωσε το ΑΣΕΠ. Πρόκειται για τους διαγωνισμούς 3Κ/2022, 4Κ/2022 και 5Κ/2022.

Στις προκηρύξεις αυτές περιλαμβάνονται θέσεις για τις οποίες η εμπειρία δεν λαμβάνεται υπόψη και δεν βαθμολογείται ως κριτήριο κατάταξης. Δηλαδή, οι υποψήφιοι με μηδενική εμπειρία (0 μόρια) μπορούν να προσληφθούν στο Δημόσιο.

Παράδειγμα:

  • Στη σελίδα 2109 της προκήρυξης 3Κ/2022, υπάρχει μεταξύ άλλων η ειδικότητα ΤΕ Μηχανικών. Για τη συγκεκριμένη ειδικότητα προσφέρεται θέση, στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας, την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διεκδικήσουν χωρίς να διαθέτουν προϋπηρεσία.

Σημειώστε ότι οι θέσεις χωρίς εμπειρία δεν αφορούν μόνο θέσεις για όλους τους υποψηφίους, αλλά και ειδικών κατηγοριών όπως πολύτεκνους, τρίτεκνους και άτομα με αναπηρία.

Πως διορίζονται

Σημαντικό: Οι υποψήφιοι που δεν διαθέτουν ειδική εμπειρία μπαίνουν σε ειδική λίστα και συναγωνίζονται μόνο τους ομοίους τους, δηλαδή αυτούς που δεν έχουν καθόλου εμπειρία. Αυτός είναι ο λόγος που στην έκδοση των αποτελεσμάτων οι υποψήφιοι μπορούν να δουν στην ειδικότητα, π.χ. Μηχανικών, κάποιος υποψήφιος να έχει 1.452 μόρια και να μην διοριστεί ενώ κάποιος άλλος με 832 μόρια να πάρει θέση διορισμού.

Στην πρώτη περίπτωση, ο υποψήφιος είχε επιλέξει θέσεις με εμπειρία, αλλά δεν επαρκούσαν τα μόριά του, ενώ στη δεύτερη περίπτωση ο υποψήφιος επέλεξε θέση χωρίς εμπειρία.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παρουσιάζεται στην ίδια ειδικότητα μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία των υποψηφίων.

Πως θα επιλέξετε θέση

Είναι φανερό ότι ο υποψήφιος με εμπειρία που αποκτήθηκε είτε στο Δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό τομέα, όταν αυτή προσεγγίζει το μέγιστο των μηνών (84 μήνες) οφείλει να επιλέξει θέσεις με εμπειρία.

Θα μπορεί να διεκδικήσει και να πάρει τα 588 μόρια. Αντίθετα, υποψήφιος χωρίς εμπειρία είναι σχεδόν "αυτοκτονικό" να επιλέξει θέσεις που προαπαιτούμενο είναι η εμπειρία.

Κάντε τώρα δωρεάν Μητρώο

Όσες και όσοι κάνουν ετήσια συνδρομή στην υπηρεσία ενημέρωσης "Διορισμός ΤΩΡΑ" κερδίζουν ΔΩΡΕΑΝ δημιουργία ή επικαιροποίηση Μητρώου στον ιστότοπο του ΑΣΕΠ.

Κάντε ΤΩΡΑ Μητρώο, για να έχετε τη βεβαιότητα της σωστής και έγκαιρης υποβολής υποψηφιότητας.

Πώς κάνετε ετήσια συνδρομή

1) Μπαίνετε στην κεντρική σελίδα του workenter.gr

2) Κλικάρετε το "Διορισμός ΤΩΡΑ" που βρίσκεται σε δύο σημεία: στην κορυφή του portal και κάτω από τα "Σημαντικά"

3) Πατάτε την ένδειξη "Εγγραφή"

4) Επιλέγετε "Ετήσια" συνδρομή, βλέπετε το κόστος 30 € και κλικάρετε το κουμπί "Ξεκινήστε Σήμερα"

5) Συμπληρώνετε, Όνομα. Επίθετο, Αριθμό τηλεφώνου, Διεύθυνση e-mail, και στη συνέχεια πατάτε το κουμπί "Πληρωμή & Εγγραφή"

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram