ΑΣΕΠ: Μόνιμες προσλήψεις μόνο κάθε δύο χρόνια με πανελλήνιο διαγωνισμό

Όλες οι αλλαγές - Αφορούν πτυχιούχους ΑΕΙ - ΤΕΙ όλων των ειδικοτήτων

Στο εξής οι μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ θα "περνούν" μόνο μέσα από γραπτές εξετάσεις κάθε δύο χρόνια. Όσοι δεν λάβουν μέρος στην 2Γ/2022 θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη ευκαιρία τους το 2024!

Ενδιάμεσα δεν θα εκδίδονται άλλες προκηρύξεις για αυτές τις κατηγορίες υποψηφίων.

Από τον κανόνα αυτό εξαιρούνται οι βαθμίδες Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΔΕ και ΥΕ). Οι υποψήφιοι των κατηγοριών αυτών θα συνεχίσουν να προσλαμβάνονται σε μόνιμες θέσεις με τη γνωστή διαδικασία προκηρύξεων "Κ".

Κανονική θα είναι και η ροή των προκηρύξεων Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) για τις οποίες δεν προβλέπεται καμία αλλαγή. Σε αυτές μπορούν να συμμετάσχουν οι υποψήφιοι όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ).

Ο επικείμενος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός (2Γ/2022), ο οποίος θα διεξαχθεί το Μάρτιο του 2023, θα περιλαμβάνει όλες τις ειδικότητες και όλα τα πτυχία ΠΕ και ΤΕ.

Ωστόσο, οι ηλεκτρονικές αιτήσεις συμμετοχής θα υποβληθούν εντός του επόμενου μήνα (Νοέμβριος).

Πώς θα γίνει ο πανελλήνιος γραπτός

  • Θα εκδοθεί Πρόσκληση - Προκήρυξη η οποία, στην πραγματικότητα, θα δημιουργήσει μια δεξαμενή υποψηφίων των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ. Με αίτηση  συμμετοχής σε αυτή τη δεξαμενή, δηλαδή το γραπτό διαγωνισμό, και ανάλογα με την επίδοση στις γραπτές εξετάσεις θα δημιουργηθεί πίνακας επιτυχόντων.
  • Οι επιτυχόντες και μόνο αυτοί θα μπορούν να κάνουν νέα αίτηση σε προκηρύξεις που θα εκδίδονται σταδιακά από δήμους, περιφέρειες, υπουργεία και οργανισμούς. Με τη συγκεκριμένη αίτηση θα γίνεται η "δήλωση προτίμησης θέσεων των υποψηφίων"

Τι θα περιλαμβάνουν οι εξετάσεις

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε:

  • Τρία μαθήματα κλάδου (50% της βαθμολογίας)
  • Τεστ αποτελεσματικότητας (50% της βαθμολογίας)

Πως θα είναι το τεστ αποτελεσματικότητας

Το workenter.gr γνωρίζει όλες τις προεργασίες για το πως θα είναι το τεστ αποτελεσματικότητας. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι γραπτό και θα έχει τη μορφή ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών (multiple choice).

Εκπαίδευση (και) στο "τεστ αποτελεσματικότητας"

Το workenter.gr -ενόψει του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού- έχει διασφαλίσει, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό κέντρο "Επίγνωσις", περιορισμένο αριθμό θέσεων που θα διατεθούν σε τιμή κόστους προς τους υποψηφίους για πλήρη, σωστή και έγκαιρη προετοιμασία στα πρότυπα ΑΣΕΠ. Τονίζεται ότι η εκπαίδευση περιλαμβάνει προετοιμασία και στο τεστ αποτελεσματικότητας, το οποίο κρίνει κατά 50% το μόνιμο διορισμό.

Κάντε τώρα προεγγραφή

Δηλώστε τώρα συμμετοχή και κάντε την προεγγραφή σας, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, στέλνοντας e-mail στη διεύθυνση: [email protected]

Στο θέμα του μηνύματος γράψτε τη λέξη "ΠΡΟΕΓΓΡΑΦΗ" και στο περιεχόμενο το ονοματεπώνυμό σας και ένα τηλέφωνό σας.  

Με την έκδοση της προκήρυξης, όλοι όσοι έχουν κάνει προεγγραφή θα κληθούν πρώτοι, με αυστηρή σειρά προτεραιότητας, να κάνουν την επίσημη εγγραφή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα υπάρχει σύντομα στην ιστοσελίδα μας.

  • Έκπτωση 10% στην εγγραφή θα έχουν οι συνδρομητές της υπηρεσίας "Διορισμός ΤΩΡΑ" που έχουν μηνιαία ή ετήσια συνδρομή έως 6/9/2022. Την ίδια έκπτωση θα έχουν όσοι κάνουν ετήσια συνδρομή στο "Διορισμό ΤΩΡΑ" από 7/9/2022 μέχρι την ημέρα εγγραφής στην πλατφόρμα της εκπαίδευσης.
  • Έκπτωση 10% για όσους έκαναν εγγραφή για την προκήρυξη 1Γ/2022 (γραπτός ΑΑΔΕ)

Διαβάστε επίσης:

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram