Αιτήσεις για voucher 150€ σε 200.000 δικαιούχους

Το voucher θα είναι κατά τα πρότυπα του Freedom Pass και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, χωρίς περιορισμό, στη διαμονή, σε ένα τουριστικό πακέτο
Ανοίγει η πλατφόρμα του προγράμματος «Τουρισμός Για Όλους» για την επιταγή (voucher) ύψους 150 που θα χρηματοδοτήσει τις διακοπές 200.000 δικαιούχων.

Ανοίγει η πλατφόρμα του προγράμματος «Τουρισμός Για Όλους» για την επιταγή (voucher) ύψους 150 που θα χρηματοδοτήσει τις διακοπές 200.000 δικαιούχων.

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, το tourism4all.gov.gr θα ανοίξει στο τέλος της εβδομάδας, δηλαδή είτε σήμερα, είτε αύριο 9 Ιουλίου.

Το voucher θα είναι κατά τα πρότυπα του Freedom Pass και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, χωρίς περιορισμό, στη διαμονή, σε ένα τουριστικό πακέτο. Το πρόγραμμα, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αφορά σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, έκαστος, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους.

Εισοδηματικά κριτήρια

  • Ατομικό εισόδημα: έως 16.000 ευρώ
  • Έγγαμος: έως 28.000 ευρώ
  • Έγγαμος με 1 παιδί: έως 29.500 ευρώ
  • Έγγαμος με 2 παιδιά: έως 31.000 ευρώ

Οι επιταγές θα κληρωθούν από τις αιτήσεις που θα υποβληθούν, εάν τελικά εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το voucher περισσότεροι συμμετέχοντες.

Πότε οι νέες αιτήσεις για επιταγή έως 300 ευρώ με το North Evia-Samos Pass

Ανοίγει ξανά στα τέλη Ιουλίου η πλατφόρμα στο gov.gr για τα voucher που μπορούν να διεκδικήσουν όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν σε Σάμο ή Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο και να επωφεληθούν της επιδότησης «North Evia-Samos Pass», την οποία θα λάβουν μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στο κινητό τους, με δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών NFC.

Η εξαργύρωση γίνεται μέσω κινητού, μόνο σε επιχειρήσεις με POS –όχι μετρητά.

Απαραίτητες προϋποθέσεις:

  • να είστε ενήλικα φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με βάση τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2020.  Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας ή ένας εκ των δύο, σε περίπτωση χωριστής δήλωσης.
  • να μην είστε δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2021-2022, του προγράμματος για τον Κοινωνικό Τουρισμό της Δ.Υ.Π.Α. 2022 καθώς και της δράσης «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού ή συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Θα χρειαστείτε:

  • τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet
  • να συμπληρώσετε και να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου

Το Freedom Pass φτάνει το ανώτερο το ποσό των 300 ευρώ και θα αφορά διακοπές στους δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και τα 150 ευρώ για τους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram