Ανοίγει η πλατφόρμα του προγράμματος «Τουρισμός Για Όλους» για την επιταγή (voucher) ύψους 150 που θα χρηματοδοτήσει τις διακοπές 200.000 δικαιούχων.
Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια, το tourism4all.gov.gr θα ανοίξει στο τέλος της εβδομάδας, δηλαδή είτε σήμερα, είτε αύριο 9 Ιουλίου.
Το voucher θα είναι κατά τα πρότυπα του Freedom Pass και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, χωρίς περιορισμό, στη διαμονή, σε ένα τουριστικό πακέτο. Το πρόγραμμα, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αφορά σε 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, έκαστος, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους.
Εισοδηματικά κριτήρια
Οι επιταγές θα κληρωθούν από τις αιτήσεις που θα υποβληθούν, εάν τελικά εκδηλώσουν ενδιαφέρον για το voucher περισσότεροι συμμετέχοντες.
Πότε οι νέες αιτήσεις για επιταγή έως 300 ευρώ με το North Evia-Samos Pass
Ανοίγει ξανά στα τέλη Ιουλίου η πλατφόρμα στο gov.gr για τα voucher που μπορούν να διεκδικήσουν όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν σε Σάμο ή Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο και να επωφεληθούν της επιδότησης «North Evia-Samos Pass», την οποία θα λάβουν μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στο κινητό τους, με δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών NFC.
Η εξαργύρωση γίνεται μέσω κινητού, μόνο σε επιχειρήσεις με POS –όχι μετρητά.
Θα χρειαστείτε:
Το Freedom Pass φτάνει το ανώτερο το ποσό των 300 ευρώ και θα αφορά διακοπές στους δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και τα 150 ευρώ για τους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.