Τουρισμός για Όλους: Αρχίζουν οι αιτήσεις για voucher σε 200.000 δικαιούχους

Τα κριτήρια για την επιταγή διακοπών - Νέες χρήσεις της κάρτας για φέτος
Στην ενεργοποίηση της πλατφόρμας για το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους που θα χορηγήσει με αιτήσεις voucher ύψους 150 ευρώ σε σχεδόν 200.000 δικαιούχους, θα προχωρήσει εντός των επόμενων ημερών το υπουργείο Τουρισμού.

Στην ενεργοποίηση της πλατφόρμας για το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους που θα χορηγήσει με αιτήσεις voucher ύψους 150 ευρώ σε σχεδόν 200.000 δικαιούχους, θα προχωρήσει εντός των επόμενων ημερών το υπουργείο Τουρισμού.

Στην τελική ευθεία για την έναρξη των αιτήσεων του προγράμματος Τουρισμός για όλους, που θα μοιράσει φέτος voucher των 150 ευρώ σε 200.000 δικαιούχους κοινωνικού τουρισμού, βρίσκεται το υπουργείο Τουρισμού. Το voucher αφορά ποσό ύψους 150 ευρώ το οποίο θα δοθεί μέσω ψηφιακής κάρτας στους δικαιούχους., ενώ σημειώνεται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διακοπές έως και τον Ιούνιο του 2023.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα tourism4all.gov.gr του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», μέσω της οποίας όλοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για το voucher των 150 ευρώ, αναμένεται να ανοίξει στις 8 με 9 Ιουλίου.

Το ποσό της επιδότησης θα δοθεί σε άυλη ψηφιακή κάρτα κατά τα πρότυπα του freedom pass και του fuel pass.

Οι δικαιούχοι θα είναι έως 200.000 ενώ θα ισχύσουν εισοδηματικά κριτήρια:

  • Ατομικό εισόδημα: έως 16.000 ευρώ
  • Οικογενειακό εισόδημα (ζευγάρι χωρίς παιδιά): έως 28.000 ευρώ
  • Ζευγάρι με 1 ανήλικο ή εξαρτώμενο παιδί: έως 29.500 ευρώ
  • Ζευγάρι με 2 ανήλικα ή εξαρτώμενα παιδιά: έως 31.000 ευρώ

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, η ηλεκτρονική πλατφόρμα ανοίγει τις επόμενες ημέρες, ενώ η επιδότηση είναι αυξημένη στα 150 ευρώ για κάθε δικαιούχο και η εξαργύρωση γίνεται εύκολα, άμεσα και απλά με μία ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023. «Για πρώτη φορά, φέτος, μέσω των τριών προγραμμάτων μας -Τουρισμός για Όλους, Κοινωνικός Τουρισμός και το ειδικό πάσο για τη βόρεια Εύβοια και τη Σάμο- διαθέτουμε 70 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του εγχώριου τουρισμού, της μέσης ελληνικής οικογένειας και των επαγγελματιών του κλάδου. Γιατί -δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω- το μέρισμα της επιτυχίας από το τουριστικό μας προϊόν πρέπει να φτάνει στην τσέπη κάθε Έλληνα που δυσκολεύεται αυτήν την εποχή», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Μπαίνει και η εστίαση στη χρήση του voucher 

Το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους 2022 θα έχει μία σημαντική αλλαγή, αφού το voucher των 150 ευρώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί -εκτός από ξενοδοχεία και ακτοπλοϊκά- και για την εστίαση. Την ανακοίνωση έκανε πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Τουρισμού, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Πέρυσι για το πρόγραμμα απορροφήθηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ. Φέτος, με απόφαση του Πρωθυπουργού το κονδύλι είναι αυξημένο κατά 10 εκατομμύρια ευρώ. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία, 200.000 δικαιούχοι -που βρίσκονται σε ανάγκη- θα μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους, κάνοντας χρήση της άυλης ψηφιακής κάρτας την οποία και θα μπορούν να χρησιμοποιούν παντού: στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στο ξενοδοχείο, στο ταβερνάκι. Γιατί, για εμάς πρώτα από όλα βρίσκεται ο Έλληνας πολίτης».

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram