Νέος δείκτης για την αγορά ακινήτων από το Uniko
Νέο δείκτη για την αγορά ακινήτων αναμένεται να παρουσιάσει μέσα στους επόμενους μήνες το Uniko, η ψηφιακή πλατφόρμα – μεσίτης που έχουν δημιουργήσει η Εθνική Τράπεζα και η Qualco.
Η πλατφόρμα συγκεντρώνει στοιχεία για την προσφορά και τη ζήτηση στην αγορά ακινήτων, αξιοποιώντας τις αγγελίες που αναρτώνται σε αυτή. Από τα μέχρι τώρα δεδομένα προκύπτει ότι υπάρχει σημαντική έλλειψη ακινήτων με τιμή κάτω από 100.000 ευρώ, την ώρα που η ζήτηση για τέτοιες κατοικίες παραμένει ισχυρή.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι περισσότεροι αγοραστές, σε ποσοστό 53%, αναζητούν ακίνητα εμβαδού από 80 έως 120 τετραγωνικά μέτρα.
Παράλληλα, τα ακίνητα φαίνεται πως πωλούνται ταχύτερα στον Πειραιά και τα προάστιά του, όπου ο μέσος χρόνος πώλησης διαμορφώνεται στις 146 ημέρες από την ανάρτηση της αγγελίας.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο ρόλος της αρχικής τιμής πώλησης. Όπως δείχνουν τα στοιχεία του Uniko, όταν η τιμή που ζητά ο πωλητής μειώνεται περισσότερες από δύο φορές, η αγορά το εκλαμβάνει ως ένδειξη προβλήματος, με αποτέλεσμα η διαδικασία πώλησης να γίνεται πιο δύσκολη.
- 1 λεπτό πριν Πετράλωνα: Οι προειδοποιήσεις που φέρεται να αγνοήθηκαν πριν από την κατάρρευση της πολυκατοικίας
- 12 λεπτά πριν Ηγουμενίτσα: Θυελλώδεις άνεμοι ξήλωσαν στέγη – Ζημιές σε αυτοκίνητα
- 16 λεπτά πριν Διπλό φονικό στο Αίγιο: Υπνωτική ουσία στον κατηγορούμενο, «ορφανό» DNA στο όπλο







