Μουντιάλ 2026: Ποιοι κινδυνεύουν και ποιοι παίζουν για την πρωτιά σήμερα (24/6) στους ομίλους Α, Β και Γ
Η τρίτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων αρχίζει απόψε, 24 Ιουνίου, στο Μουντιάλ 2026, με τους ομίλους Α, Β και Γ να μπαίνουν στην τελική ευθεία για την πρόκριση.
Σε κάθε όμιλο, οι δύο αγώνες θα διεξαχθούν την ίδια ώρα, όπως προβλέπει ο κανονισμός για την τελευταία αγωνιστική, ώστε όλες οι ομάδες να διεκδικήσουν την πρόκριση με τους ίδιους όρους.
Στην επόμενη φάση περνούν οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, καθώς και οι οκτώ καλύτερες τρίτες από τους δώδεκα ομίλους. Έτσι, αρκετές ομάδες παραμένουν ζωντανές ακόμη και αν δεν καταφέρουν να τερματίσουν στην πρώτη δυάδα.
Α’ όμιλος: Το Μεξικό κρατά την πρωτιά, η Νότια Κορέα ψάχνει αποτέλεσμα
Στον Α’ όμιλο, το Μεξικό βρίσκεται σε θέση ισχύος, καθώς έχει συγκεντρώσει 6 βαθμούς και με ισοπαλία εξασφαλίζει την πρώτη θέση.
Η Νότια Κορέα ακολουθεί με 3 βαθμούς και κρατά την τύχη στα χέρια της. Με ισοπαλία απέναντι στη Νότια Αφρική προκρίνεται ως δεύτερη του ομίλου.
Από την άλλη, η Τσεχία ελπίζει τουλάχιστον στην τρίτη θέση, ενώ μπορεί να μπει ακόμη και στη δεύτερη, εφόσον νικήσει το Μεξικό και η Νότια Κορέα ηττηθεί από τη Νότια Αφρική.
Το παιχνίδι Τσεχία – Μεξικό θα διεξαχθεί στις 04:00 ώρα Ελλάδας στο Estadio Azteca στην Πόλη του Μεξικού, ενώ την ίδια ώρα θα γίνει και το Νότια Αφρική – Νότια Κορέα στο Estadio BBVA στο Μοντερέι.
Η βαθμολογία του ομίλου: Μεξικό 6, Νότια Κορέα 3, Τσεχία 1, Νότια Αφρική 0.
Β’ όμιλος: Ντέρμπι κορυφής ανάμεσα σε Ελβετία και Καναδά
Στον Β’ όμιλο, Καναδάς και Ελβετία μπαίνουν στην τελευταία αγωνιστική με 4 βαθμούς και διεκδικούν την πρώτη θέση.
Ο Καναδάς προέρχεται από εντυπωσιακή νίκη με 6-0 απέναντι στο Κατάρ, ενώ η Ελβετία νίκησε άνετα τη Βοσνία Ερζεγοβίνη με 4-1. Έτσι, το μεταξύ τους παιχνίδι αποκτά χαρακτήρα τελικού για την κορυφή του ομίλου.
Παράλληλα, η Βοσνία Ερζεγοβίνη θα προσπαθήσει να νικήσει το Κατάρ με υψηλό σκορ, ώστε να διατηρήσει ελπίδες για την τρίτη θέση και πιθανή πρόκριση στους «32».
Το Ελβετία – Καναδάς θα διεξαχθεί στις 22:00 ώρα Ελλάδας στο BC Place του Βανκούβερ. Την ίδια ώρα, το Βοσνία Ερζεγοβίνη – Κατάρ θα γίνει στο Lumen Field στο Σιάτλ.
Η βαθμολογία του ομίλου: Καναδάς 4, Ελβετία 4, Βοσνία 1, Κατάρ 1.
Γ’ όμιλος: Βραζιλία, Μαρόκο και Σκωτία παίζουν τα πάντα
Στον Γ’ όμιλο, η μάχη παραμένει ιδιαίτερα ανοιχτή. Η Βραζιλία και το Μαρόκο έχουν από 4 βαθμούς, ενώ η Σκωτία ακολουθεί με 3 και παραμένει μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης.
Η Βραζιλία αντιμετωπίζει τη Σκωτία σε ένα από τα πιο δυνατά ματς της ημέρας. Η «σελεσάο» θέλει αποτέλεσμα για να μείνει στην πρώτη δυάδα, ενώ η Σκωτία θα κυνηγήσει τη νίκη για να την προσπεράσει και να την στείλει στην τρίτη θέση.
Την ίδια ώρα, το Μαρόκο αντιμετωπίζει την Αϊτή και θα επιδιώξει όχι μόνο τη νίκη, αλλά και ένα ευρύ σκορ, ώστε να διεκδικήσει την πρώτη θέση του ομίλου.
Το Σκωτία – Βραζιλία θα διεξαχθεί στις 01:00 ώρα Ελλάδας στο Hard Rock Stadium στο Μαϊάμι, ενώ το Μαρόκο – Αϊτή θα γίνει την ίδια ώρα στο Mercedes-Benz Stadium στην Ατλάντα.
Η βαθμολογία του ομίλου: Βραζιλία 4, Μαρόκο 4, Σκωτία 3, Αϊτή 1.
Η τελευταία αγωνιστική ανεβάζει την πίεση
Η τελευταία αγωνιστική των ομίλων φέρνει ένταση, υπολογισμούς και σενάρια πρόκρισης. Οι ομάδες δεν παίζουν μόνο για τη νίκη, αλλά και για τη θέση στην τελική κατάταξη, καθώς η διαφορά τερμάτων μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική.
Πηγή Φωτογραφίας: (EUROKINISSI).
- 3 λεπτά πριν Πότε κινδυνεύετε να χάσετε το αυτοκίνητό σας – Τι προβλέπει ο νόμος για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα
- 4 λεπτά πριν Πήρε 5,3 μονάδες σε ένα μήνα
- 14 λεπτά πριν Η βίλα των «bunga bunga» άλλαξε χέρια: 350 εκατ. ευρώ για την έπαυλη Μπερλουσκόνι



















