Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας νοσηλεύεται ένας 58χρονος άνδρας, ο οποίος δέχθηκε δάγκωμα από οχιά σε περιοχή της δυτικής Φθιώτιδα.
Το περιστατικό σημειώθηκε όταν ο άνδρας βρισκόταν σε χωριό της περιοχής και συγκέντρωνε ξύλα στην ύπαιθρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το φίδι τον δάγκωσε στο δάχτυλο, προκαλώντας άμεσα σοβαρή αντίδραση στον οργανισμό του.
Ραγδαία επιδείνωση της κατάστασής του
Λίγη ώρα μετά το δάγκωμα εμφανίστηκε έντονο οίδημα, το οποίο επεκτάθηκε μέχρι τον ώμο, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός για την κατάσταση της υγείας του.
Ο 58χρονος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου οι γιατροί του χορήγησαν αντιοφικό ορό και έκριναν αναγκαία την εισαγωγή του στη ΜΕΘ για στενή παρακολούθηση.
Ελεγχόμενη η κατάσταση της υγείας του
Παρά τη σοβαρότητα του περιστατικού, οι γιατροί εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι, καθώς η θεραπεία φαίνεται να περιορίζει σταδιακά το οίδημα και τις επιπτώσεις του δηλητηρίου.
Ο άνδρας θα παραμείνει νοσηλευόμενος τις επόμενες ημέρες μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως η κατάστασή του.