Μηνιγγίτιδα: Βελτιώνεται ο 19χρονος φοιτητής του ΑΠΘ

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα για τον 19χρονο φοιτητή του ΑΠΘ που νοσηλεύεται με μηνιγγίτιδα, καθώς η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει βελτίωση.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο νεαρός έχει αποσωληνωθεί, έχει επαφή με το περιβάλλον και συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Τρικάλων.
Όπως σημείωσε, αναμένεται και νευρολογική εκτίμηση, ωστόσο «φαίνεται ότι κερδίζει τη μάχη για τη ζωή», ενώ παράλληλα εξήρε τις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
Η ανακοίνωση του ΑΠΘ
Σε ανακοίνωσή του, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι ο φοιτητής εκδήλωσε στις 4 Απριλίου υψηλό πυρετό και έντονη κεφαλαλγία. Την επόμενη ημέρα προσήλθε στα επείγοντα του Νοσοκομείου Τρικάλων, παρουσιάζοντας επιπλέον πτώση επιπέδου συνείδησης και αυχενική δυσκαμψία.
Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις, διαπιστώθηκε λοίμωξη από μηνιγγιτιδόκοκκο και ακολούθησαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ενημέρωσης του Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο ασθενής νοσηλεύτηκε διασωληνωμένος στη ΜΕΘ, με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει σταθερή και σταδιακά βελτιούμενη.
Τα μέτρα προστασίας και οι συστάσεις
Σύμφωνα με την Επιτροπή Υγείας του Ιδρύματος, έχουν ήδη εφαρμοστεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως η ιχνηλάτηση επαφών και η χορήγηση προφυλακτικής αντιμικροβιακής αγωγής για 10 ημέρες.
Σημαντικό ρόλο στη συγκράτηση του κινδύνου έπαιξε και η έναρξη των διακοπών του Πάσχα, που περιόρισε τον συγχρωτισμό στους πανεπιστημιακούς χώρους.
Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάγκη εμβολιασμού, προκειμένου να προστατευτεί η ακαδημαϊκή κοινότητα από αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον.
- 5 λεπτά πριν Συναγερμός στον Πειραιά: Όχημα έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι – Μεγάλη κινητοποίηση του Λιμενικού
- 12 λεπτά πριν Νέα βίντεο απόδρασης του κρατούμενου από τις φυλακές Κορυδαλλού
- 19 λεπτά πριν Πανελλήνιες 2026: Σε ποια μαθήματα εξετάζονται σήμερα (4/6) οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ















