Ποινική δίωξη για τον Χρήστο Μαυρίκη

Ο Χρήστος Μαυρίκης οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για να δικαστεί για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.
Σε βάρος του, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη για παράνομη κατοχή όπλου κρότου-λάμψης, άσκοπους πυροβολισμούς, παράνομη κατοχή πυρομαχικών (αμπούλες κρότου-λάμψης), απείθεια, απειλή και παράνομη κατοχή ναυτικής φωτοβολίδας.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας φέρεται να διαπληκτίστηκε με άνδρα αλβανικής καταγωγής και να πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα. Ακολούθως, ο 71χρονος φέρεται να κλείστηκε στο σπίτι του στα Σπάτα.
Έπειτα από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., εντοπίστηκε σε κοντινό χωράφι, όπου φέρεται να κρυβόταν για περισσότερες από τρεις ώρες.
Υπενθυμίζεται ότι ο αποκαλούμενος «αρχικοριός», λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση των υποκλοπών το 1989, είχε κατηγορηθεί και τον περασμένο Μάιο για απόπειρα δωροδοκίας δικαστικού λειτουργού. Μετά την απολογία του τότε, του είχε επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι).
- 5 λεπτά πριν ΔΥΠΑ: Λήγει σήμερα (4/6) η προθεσμία για ενστάσεις στους προσωρινούς πίνακες του Κοινωνικού Τουρισμού για συνταξιούχους
- 36 λεπτά πριν Το ελληνικό νησί που βυθίζεται σιγά-σιγά
- 2 ώρες πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου















