Στα μπλόκα οι αγρότες στη Δυτική Μακεδονία – Συμβολική πορεία στο κέντρο της Πτολεμαΐδας

Συνεχίζουν αμετακίνητοι τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Δυτική Μακεδονία, διατηρώντας τα τρία μπλόκα που έχουν στήσει στην περιοχή και δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν, εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.
Στον κόμβο του Φιλώτας, οι αγρότες κλιμακώνουν τις δράσεις τους, πραγματοποιώντας το πρωί συμβολική πορεία με τρακτέρ στο κέντρο της Πτολεμαΐδα. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη ημέρα προχώρησαν σε δίωρο αποκλεισμό του δρόμου στο μπλόκο της περιοχής.
Παράλληλα, για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχει προγραμματιστεί στις 17:00 γιορτινή εκδήλωση στο μπλόκο του Φιλώτα, με τη συμμετοχή εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων της περιοχής, σε μια κίνηση συμβολικής στήριξης των κινητοποιήσεων.
Την ίδια ώρα, οι αγρότες συνεχίζουν σε καθημερινή βάση τους αποκλεισμούς του τελωνείου για τη διέλευση φορτηγών, ενώ στο μπλόκο του τελωνείου της Νίκη Φλώρινας, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι αναμένεται να αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους και την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Οι αγροτικοί σύλλογοι τονίζουν ότι οι δράσεις τους στοχεύουν στην ανάδειξη κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν το αγροτικό εισόδημα, την προστασία της παραγωγής και τη διάθεση των τροφίμων, υπογραμμίζοντας ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν σύμφωνα με τις συλλογικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί στα μπλόκα.
- 6 λεπτά πριν Αυτό είναι το video clip που συμμετείχε η 39χρονη λίγο πριν τη δολοφονία της
- 22 λεπτά πριν Πότε ο σύζυγος απαλλάσσεται από τον φόρο κληρονομιάς- Τι ισχύει με το σύμφωνο συμβίωσης
- 35 λεπτά πριν Πού θα βρέξει σήμερα – Οι περιοχές με μπόρες και καταιγίδες
















