Ένοπλες δυνάμεις: Έρχεται το “καλάθι στρατιωτικής οικογένειας”- Πού και πότε χτίζονται νέα διαμερίσματα

Ένοπλες δυνάμεις: Έρχεται το “καλάθι στρατιωτικής οικογένειας”- Πού και πότε χτίζονται νέα διαμερίσματα

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Το νέο Στεγαστικό Πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων παρουσίασε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, τονίζοντας ότι αποτελεί βασικό πυλώνα της κυβερνητικής στρατηγικής για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των στελεχών.

Ο Υπουργός εξήγησε ότι το πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί «στην πλειοψηφία του από ίδιους πόρους» και στοχεύει στην παροχή στέγης σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που μετατίθενται. Όπως σημείωσε, σήμερα υπάρχουν 7.030 στρατιωτικά οικήματα, ωστόσο «πολλά από αυτά παρουσιάζουν σοβαρές ανάγκες συντήρησης».

Οι τρεις φάσεις του προγράμματος

Η υλοποίηση του σχεδίου προβλέπει τρεις φάσεις κατασκευών και ανακαινίσεων, με στόχο τη δημιουργία 17.484 σύγχρονων κατοικιών έως το 2040.

Νέες κατασκευές:

  • 2024-2030: 5.100 κατοικίες
  • 2031-2035: 2.623 κατοικίες
  • 2036-2040: 2.731 κατοικίες

Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων κατοικιών:

  • 2024-2030: 2.520 κατοικίες
  • 2031-2035: 2.527 κατοικίες
  • 2036-2040: 1.883 κατοικίες

Οι πρώτες κατοικίες αναμένεται να παραδοθούν εντός του 2026, με την πρώτη φάση να αφορά 3.441 κατοικίες σε Έβρο και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Μέχρι το 2030 προβλέπεται η παράδοση 4.500 νέων κατοικιών, καθώς και 600 επιπλέον μέσω διαχειριστικού ανταλλάγματος.

Το συνολικό κόστος του προγράμματος εκτιμάται σε 1,7 δισ. ευρώ, ενώ, όπως ανέφερε ο Υπουργός, οι κατασκευές έχουν τυποποιηθεί σε δύο τύπους κατοικιών, προκειμένου να μειωθεί το κόστος και να διασφαλιστεί ποιότητα και λειτουργικότητα.

Νέοι παιδικοί σταθμοί και υποστήριξη στρατιωτικών οικογενειών

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα δημιουργηθούν έξι νέοι παιδικοί σταθμοί και θα ανακαινιστούν άλλοι έξι, ενώ προγραμματίζεται η κατασκευή τριών συγκροτημάτων υποστηριζόμενης διαβίωσης αποστράτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, θα κατασκευαστούν τέσσερις φοιτητικές εστίες για 120 σπουδαστές στρατιωτικών οικογενειών.

Το «Καλάθι της στρατιωτικής οικογένειας»

Ως «καινοτομία» του προγράμματος, ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε τη δημιουργία του «Καλαθιού της στρατιωτικής οικογένειας», μέσω μιας ενιαίας διακλαδικής διοίκησης που θα προμηθεύει κεντρικά προϊόντα σε όλα τα στρατιωτικά πρατήρια.

Στόχος, όπως είπε, είναι τα προϊόντα να πωλούνται 20-23% φθηνότερα σε σχέση με την αγορά. Όλα τα 31 στρατιωτικά πρατήρια θα υπαχθούν στη νέα διοίκηση.

Το νέο μισθολόγιο και η πρόβλεψη για δημόσιους λειτουργούς

Ο Υπουργός αποκάλυψε επίσης ότι το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων αναμένεται να αναρτηθεί στη Διαύγεια τη Δευτέρα, επισημαίνοντας πως το μέτρο είναι ήδη σε ισχύ και εντάσσεται σε μια «ολιστική πολιτική φροντίδας» για τα στελέχη.

Τέλος, σημείωσε πως, εφόσον υπάρξει χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, το 15% των νέων κατοικιών θα διατίθεται σε εκπαιδευτικούς και άλλους δημόσιους λειτουργούς, χωρίς ωστόσο να υπάρχει προς το παρόν σχετική συνεννόηση.

Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr