ΑΣΕΠ: Έρχονται 7.230 μόνιμες προσλήψεις με επτά προκηρύξεις

Έρχονται 7.230 μόνιμες προσλήψεις με επτά προκηρύξεις του ΑΣΕΠ. Θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα για υποψηφίους όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ).
Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους κύκλους μόνιμων διορισμών των τελευταίων ετών, που ανοίγει τον δρόμο για χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας σε καίριους τομείς του Δημοσίου.
Δείτε αναλυτικά τις επτά προκηρύξεις μονίμων του ΑΣΕΠ
6Κ/2025 – ΕΡΤ Α.Ε.
Η προκήρυξη αφορά 25 μόνιμες θέσεις προσωπικού Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ Α.Ε.).
Ζητούνται ΤΕ Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί και ΔΕ Ηλεκτρονικοί, με στόχο την ενίσχυση των τεχνικών υποδομών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Πολιτική Αεροπορία – ΥΠΑ
Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) προχωρά σε 43 μόνιμες προσλήψεις ΠΕ Ηλεκτρονικών.
Οι θέσεις αφορούν πτυχιούχους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και προσφέρουν σταθερή απασχόληση σε καίριες δομές ελέγχου και επικοινωνιών αεροναυτιλίας.
4ΓΒ/2025
Η προκήρυξη μονίμων 4ΓΒ/2025 του ΑΣΕΠ πήγε στο Εθνικό Τυπογραφείο.
Αφορά την πλήρωση 132 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε φορείς του Δημοσίου.
Η διαδικασία αφορά υποψηφίους των κατηγοριών Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων.
Η προκήρυξη αφορά το Β’ Στάδιο της διαδικασίας και προέρχεται από επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού 2Γ/2022.
Ζητείται προσωπικό των εξής ειδικοτήτων: ΠΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών, ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, ΠΕ Διοικητικού (Νομικών), ΤΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών, ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού, ΤΕ Εφοριακών, ΤΕ Τελωνειακών.
Νοσοκομεία – Υπουργείο Υγείας
Ανοίγουν 510 θέσεις για προσωπικό ΠΕ και ΥΕ σε νοσοκομεία της χώρας.
Οι ειδικότητες περιλαμβάνουν Βιολόγους, Βιοχημικούς, Χημικούς, Ακτινοφυσικούς, Διαιτολόγους, Κτηνιάτρους, Φαρμακοποιούς, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Λογοθεραπευτές.
Αλλά και διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό (π.χ. τραυματιοφορείς, καθαριστές, εργάτες, τραπεζοκόμους).
1.696 προσλήψεις ΤΕ και ΔΕ σε φορείς Υγείας
Οι θέσεις αυτές αφορούν φορείς του Υπουργείου Υγείας και περιλαμβάνουν ειδικότητες όπως ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας, Εργοθεραπείας, Φυσικοθεραπείας, Ιατρικών Εργαστηρίων, αλλά και ΔΕ Γραμματείς, Βοηθούς Διοικητικούς, Τεχνίτες, Χειριστές και Φυλάκες.
1.624 θέσεις Νοσηλευτικής
Παράλληλα, προκηρύσσονται 1.624 μόνιμες θέσεις ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Νοσηλευτών σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του ΕΣΥ με εξειδικευμένο προσωπικό.
3.200 θέσεις για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ)
Το ΑΣΕΠ ανοίγει 3.200 μόνιμες θέσεις για άτομα με αναπηρία 50% και άνω, με ή χωρίς προϋπηρεσία, σε ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ κατηγορίες.
Οι θέσεις κατανέμονται σε όλη την Ελλάδα – από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη έως την Κρήτη, τη Ρόδο, τη Λέσβο, την Κέρκυρα, τα Ιωάννινα και τα νησιά του Αιγαίου.
Στόχος είναι η πραγματική επαγγελματική ένταξη των ΑμεΑ, μέσα από ίσες ευκαιρίες απασχόλησης σε Υπουργεία, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και δημόσιους οργανισμούς.
- 6 λεπτά πριν Θα κάνει τελικά κόμμα ο Σαμαράς;
- 19 λεπτά πριν Βγήκαν τα έξι κριτήρια για να πάρετε 18.000 ευρώ
- 25 λεπτά πριν Πρώτη κατοικία: Πότε μπορεί να κινηθεί νομική διαδικασία απ’ τον πιστωτή- Ποια η εναλλακτική ρευστοποίησης
















