Κέρκυρα: Τρεις μήνες σε έκτακτη ανάγκη η Αλεπού

Η Δημοτική Κοινότητα Αλεπού στην Κέρκυρα κηρύχθηκε σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για τρεις μήνες, έως τις 16 Ιανουαρίου 2026, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Παπαευσταθίου.
Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2025 στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ», προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην περιοχή.
Προτεραιότητα η δημόσια υγεία και η προστασία του περιβάλλοντος
Η κήρυξη κρίθηκε αναγκαία για τη διαχείριση ζωικών υπολειμμάτων, την πρόληψη ρύπανσης του περιβάλλοντος και την προστασία της δημόσιας υγείας από ενδεχόμενη μόλυνση ή δυσοσμία.
Η απόφαση στηρίζεται στην ομόφωνη γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων (25-191/03.11.25), το οποίο είχε εισηγηθεί την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Ενέργειες που προβλέπονται
Με εισήγηση του Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας, ζητήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας η ενεργοποίηση των αρμόδιων υγειονομικών και περιβαλλοντικών υπηρεσιών ώστε να:
- πραγματοποιηθούν μετρήσεις ατμοσφαιρικού αέρα, εδάφους και υδάτων,
- ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας του πληθυσμού, όπως μυοκτονία, απεντόμωση, απολύμανση και αδρανοποίηση υπολειμμάτων,
- δοθούν σαφείς οδηγίες από τις υγειονομικές αρχές για την ασφαλή αποκατάσταση της περιοχής.
Επόμενα βήματα
Η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιτρέπει την άμεση υλοποίηση ενεργειών και έργων αποκατάστασης, με στόχο την προστασία των κατοίκων, την αποτροπή περιβαλλοντικών κινδύνων και την επανόρθωση των ζημιών το συντομότερο δυνατό.
- 1 λεπτό πριν Ακαθάριστα οικόπεδα 2026: Λήγει στις 15 Ιουνίου η προθεσμία – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 2.000 ευρώ
- 5 λεπτά πριν Νέα Γραμμή 5 στο Μετρό της Αθήνας: Πότε ξεκινά και ποιες περιοχές θα εξυπηρετεί
- 14 λεπτά πριν Καλάβρυτα: Πήγε τη σύζυγό του στο νοσοκομείο και κατέληξε ο ίδιος















