Νέα διακοπή στη δίκη για τα «45άρια» με κατηγορούμενους τους αδελφούς Ψωμιάδη

Νέα διακοπή στη δίκη για τα «45άρια» με κατηγορούμενους τους αδελφούς Ψωμιάδη

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από διακοπή σε διακοπή πηγαίνει η δίκη για τα λεγόμενα «45άρια» της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης και βασικούς κατηγορούμενους τους αδελφούς Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη, όταν υπηρετούσαν – αντιστοίχως – ως νομάρχης και αντινομάρχης.

Η υπόθεση είχε εκφωνηθεί στις αρχές του τρέχοντος μήνα και διεκόπη για να εκκινήσει σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Ωστόσο, κατά την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας, ο συνήγορος των αδελφών Ψωμιάδη επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας στο πρόσωπο του πρώην νομάρχη, οπότε η διαδικασία διεκόπη (εκ νέου) για τις 28 Νοεμβρίου.

Τα λεγόμενα «45άρια» χρονολογούνται στην περίοδο 2007-2010. Πρόκειται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για έργα που κατατμήθηκαν σε πολλά μικρότερα, αξίας έως 45 χιλιάδων ευρώ, προκειμένου να δοθούν με απευθείας αναθέσεις και πρόχειρους διαγωνισμούς σε συγκεκριμένους εργολάβους. Η δικογραφία περιλαμβάνει 456 τέτοια έργα, όπως επίσης κάποιες συμβάσεις έργων υπαλλήλων, με τη ζημιά για το δημόσιο να έχει προσδιοριστεί σε 6,5 εκατ. ευρώ. Για την ίδια υπόθεση κατηγορούνται άλλα τέσσερα άτομα.

Η υπόθεση με τα συγκεκριμένα έργα δεν είναι η μόνη δικαστική περιπέτεια των δύο αδελφών, καθώς εκκρεμεί και δεύτερη δικογραφία εις βάρος τους, η οποία αφορά προσλήψεις υπαλλήλων κατά τη θητεία τους στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης.

Για την περίπτωση αυτή είχαν απαλλαγεί σε προγενέστερο διάστημα, αλλά ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απαλλακτική απόφαση, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο ακροατήριο. Η δίκη εκφωνήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και διεκόπη για τις 21 Νοεμβρίου.

Daily Review

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr