Αναδρομικά: Τι θα γίνει με όσους δεν κατέθεσαν αγωγές
Ανοιχτό παραμένει το ερώτημα για το αν τα αναδρομικά των 11 μηνών στις επικουρικές συντάξεις θα καταβληθούν σε όλους τους συνταξιούχους που ανήκουν στην ίδια κατηγορία ή μόνο σε όσους έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η απάντηση είναι ότι δικαιούνται τα ποσά όλοι —ανεξάρτητα από το αν έχουν υποβάλει αγωγές ή όχι— και η κυβέρνηση οφείλει να αποκαταστήσει τα ποσά που περικόπηκαν άδικα. Η σχετική συζήτηση αναζωπυρώθηκε μετά την πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (ΑΕΔ), η οποία δικαιώνει περίπου 400.000 συνταξιούχους.
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση είχε επιστρέψει τα αναδρομικά μόνο των κύριων συντάξεων τον Οκτώβριο του 2020, αφήνοντας εκτός πληρωμών όσους είχαν απώλειες στις επικουρικές και στα δώρα. Τότε, είχε δηλώσει ότι θα τηρήσει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ωστόσο δεν είχε προβεί σε νέες πληρωμές.
Η υπόθεση αναμένεται να έχει συνέχεια, καθώς οι πρόσφατες εξελίξεις δημιουργούν νομικό προηγούμενο και επαναφέρουν στο προσκήνιο το ζήτημα της ισότιμης μεταχείρισης όλων των συνταξιούχων — ακόμη κι εκείνων που δεν είχαν καταθέσει αγωγές έως τον Ιούλιο του 2020.
- 1 ώρα πριν Μπαλενοφόρα φάλαινα στον Παγασητικό – Τι πρέπει να κάνουν όσοι τη συναντήσουν
- 2 ώρες πριν Σεπτέμβριος γεμάτος μουσική στην Τεχνόπολη – Φεστιβάλ, επετειακά live και αγαπημένοι καλλιτέχνες
- 3 ώρες πριν Έχετε χαρτονόμισμα των 500 ευρώ; Δείτε τι ισχύει από εδώ και πέρα








