«Μαύρα ταμεία» της Siemens: Επιστρέφονται τα κατασχεθέντα… και σε αυτούς που δεν αθωώθηκαν!

«Μαύρα ταμεία» της Siemens: Επιστρέφονται τα κατασχεθέντα… και σε αυτούς που δεν αθωώθηκαν!

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Αναδημοσίευση από το dikografies.blogspot.com

Η πικρή γεύση, που άφησε η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, για τo σκάνδαλο των “μαύρων ταμείων της Siemens“, το οποίο έκλεισε με παραγραφή και αθώωση των 20 κατηγορουμένων, έφτασε σήμερα στην κορύφωση της.

Η Δικαιοσύνη, που επικρίθηκε σφόδρα, για την αδυναμία της να ολοκληρώσει με επιτυχία τη διερεύνηση του σκανδάλου των “μαύρων ταμείων”, οδηγήθηκε σήμερα σε μία ακόμη απόφαση, ιδιαίτερα ταπεινωτική!

Το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας αποφάσισε να επιστρέψει όλα τα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία είχαν δεσμευτεί ως προιόντα ξεπλύματος μαύρου χρήματος, προερχόμενου από δωροδοκίες, όχι μόνον στους κατηγορούμενους, που είχαν αθωωθεί, αλλά και σε αυτούς οι οποίοι είχαν απαλλαγεί λόγω παραγραφής των αδικημάτων τους!

Το θέμα της δήμευσης των κατασχεθέντων θα έπρεπε κανονικά να έχει ήδη κριθεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, που το Σεπτέμβριο του 2022 απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες, όλα τα μεγαλοστελέχη του γερμανικού κολοσσού, Γερμανούς αλλά και Ελληνες, μεταξύ των οποίων και το Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Μία αστοχία (?), ωστόσο του Εφετείου τότε είχε γίνει αιτία, να παραμείνει σε εκκρεμότητα το θέμα των κατασχεθέντων περιουσιακών στοιχείων, την απόδοση των οποίων και με ΤΟΚΟΥΣ διεκδικούσαν όλοι οι αθωωθέντες, ενώ τα διεκδικούσαν επίσης το Δημόσιο και ο ΟΤΕ, τα συμφέροντα των οποίων είχαν πληγεί από την υπόθεση του σκανδάλου της Siemens .

Mε απόφαση του το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σήμερα έκρινε ότι, πρέπει να αποδοθούν όλα τα κατασχεθέντα στους κατηγορούμενους της siemens, που αθωώθηκαν, όπως άλλωστε ορίζει και ο νόμος.

Ωστόσο το δικαστήριο δεν αρκέστηκε σε αυτό, αλλά αποφάσισε να επιστρέψει τα κατασχεθέντα και στους κατηγορούμενους, που δεν αθωώθηκαν, αλλά απαλλάχτηκαν λόγω παραγραφής.

Εν ολιγοις, το Εφετείο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, που πρότεινε να κηρυχθούν αθώοι και οι κατηγορούμενοι, που είχαν απαλλαγεί λόγω παραγραφής, βασιζόμενο στο περιεχόμενο της δικογραφίας και στα πρακτικά των προηγούμενων δικών.

Διαβάστε επίσης: Προς διαγραφή ο Αυγενάκης – «Πετούσε καρέκλες και φώναζε “έχω ασυλία”»

Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr