Εξεταστικά κέντρα "διαρκείας" στον 2ο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ
Οι καινοτομίες που εισάγει η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή
Νέα σελίδα στις διαγωνιστικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ με τη σφραγίδα του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Αθ. Παπαϊωάννου.
Έχοντας καταστρώσει ένα ρεαλιστικό πλάνο -με πολλές δικλείδες ασφαλείας- ο κ. Παπαϊωάννου εισάγει τις πλέον σύγχρονες μεθόδους στην αξιολόγηση υποψηφίων με γραπτές εξετάσεις.
Σημειώστε:
Καινοτομία 1 – Οι γραπτές εξετάσεις στον 2ο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό θα είναι ηλεκτρονικές. Οι υποψήφιοι θα δώσουν τις απαντήσεις τους σε υπολογιστές.
Καινοτομία 2 – Εισάγονται τα προσαρμοστικά τεστ (Computerized Adaptive Testing – CAT). Είναι η… τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην αξιολόγηση υποψηφίων.
Καινοτομία 3 – Οι γραπτές εξετάσεις του 2ου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού δεν θα γίνουν σε σχολικές αίθουσες αλλά σε κτηριακές εγκαταστάσεις ανά την Ελλάδα που διαθέτουν απαραιτήτως δίκτυο προκειμένου να εγκατασταθούν οι Η/Υ.
Καινοτομία 4 – Ο επικείμενος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός δεν θα διαρκέσει ένα ή δύο Σαββατοκύριακα αλλά πολύ περισσότερο. Οι υποψήφιοι θα δώσουν εξετάσεις με… ραντεβού, ανάλογα με το γράμμα με το οποίο ξεκινάει το επίθετό τους.
ΑΣΕΠ: Τα οφέλη των γραπτών διαγωνισμών
Ο τρόπος με τον οποίο επιθυμεί ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ να γίνονται στο εξής οι γραπτοί διαγωνισμοί φέρνει μία μικρή… επανάσταση στις μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο:
- Ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου σε διεθνή πρότυπα
- Δημιουργία pool επιτυχόντων
- Ταχύτατες διαδικασίες πρόσληψης επιτυχόντων
Για την ιστορία, την καθιέρωση των γραπτών διαγωνισμών για προσλήψεις στο Δημόσιο, ανά δύο χρόνια, εισήγαγε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης με την αμέριστη υποστήριξη της νυν υφυπουργού Εσωτερικών Βιβής Χαραλαμπογιάννη και του προέδρου του ΑΣΕΠ Αθ. Παπαϊωάνου.
Πρέπει να διαβάσετε:
ΑΣΕΠ: Ολόκληρο το σχέδιο για τον 2ο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ