Υπόθεση Μαζωνάκη: Λογαριασμός στη Λιθουανία για τον προφυλακισμένο γιατρό
Νέα στοιχεία εξετάζουν οι Αρχές στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Μαζωνάκη, καθώς φέρεται να εντοπίστηκε τραπεζικός λογαριασμός στη Λιθουανία, ο οποίος ανήκει σε έναν από τους δύο προφυλακισμένους γιατρούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA και η εκπομπή «Live News», ο λογαριασμός εντοπίστηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος και φέρεται να δημιουργήθηκε την περίοδο 2020-2021.
Οι ελληνικές Αρχές επιχειρούν να διαπιστώσουν για ποιον λόγο ανοίχθηκε ο συγκεκριμένος λογαριασμός και εάν ενδέχεται να σχετίζεται με οικονομικές συναλλαγές που δεν έχουν μέχρι σήμερα καταγραφεί.
Πάντως, σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση από τις λιθουανικές Αρχές, δεν προκύπτουν καταθέσεις ή άλλες κινήσεις χρημάτων στον επίμαχο λογαριασμό.
Τι έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των ερευνητών
Ιδιαίτερη βαρύτητα αποδίδεται, σύμφωνα με το τηλεοπτικό ρεπορτάζ, στο τραπεζικό ίδρυμα στο οποίο τηρείται ο λογαριασμός.
Όπως μεταδόθηκε, η συγκεκριμένη τράπεζα έχει βρεθεί στο παρελθόν στο επίκεντρο διεθνών υποψιών για συναλλαγές που ενδέχεται να συνδέονται με νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.
Το γεγονός αυτό έχει στρέψει την προσοχή των ερευνητών στον λογαριασμό, χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει μέχρι στιγμής κάποια επιβεβαιωμένη ύποπτη συναλλαγή μέσω αυτού.
Στο μικροσκόπιο ενδεχόμενες οικονομικές συναλλαγές
Βασικό ζητούμενο για τις ελληνικές Αρχές είναι να εξακριβωθεί εάν ο λογαριασμός παρέμεινε ανενεργός από τη στιγμή της δημιουργίας του ή εάν υπάρχουν οικονομικές κινήσεις που δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.
«Προσπαθούν να δουν αν πράγματι είναι αδρανής ή αν υπάρχει κάτι με άμεση διακίνηση χρημάτων που δεν είναι αυτήν τη στιγμή γνωστό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος της εκπομπής.
Η έρευνα για την οικονομική δραστηριότητα των γιατρών της οδού Καρνεάδου συνεχίζεται, με τις Αρχές να αναζητούν πρόσθετα στοιχεία που θα μπορούσαν να αποσαφηνίσουν τον σκοπό ύπαρξης του λογαριασμού στη Λιθουανία.
- 1 ώρα πριν Υπόθεση Μαζωνάκη: Λογαριασμός στη Λιθουανία για τον προφυλακισμένο γιατρό
- 1 ώρα πριν Ποιοι ένστολοι δικαιούνται επίδομα έως 1.015 ευρώ – Έρχονται ακόμη μεγαλύτερες αποζημιώσεις
- 1 ώρα πριν Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: Διπλασιάζονται τα κονδύλια για ενισχύσεις και επιδόματα









