Περιστέρι: Συγκλονίζει ο στρατιωτικός γιατρός– «Πίστευα ότι έχω ψυχική νόσο»
«Όταν πιστεύεις ότι πάσχεις από κάποια ψυχική νόσο, είναι από μόνο του ένα σοβαρό πρόβλημα. Όταν μάλιστα θεωρείς ότι μπορεί να είσαι επικίνδυνος και στη δουλειά σου, επειδή έχεις μια θέση με μεγάλες ευθύνες, ξεκινά ένας διαρκής αγώνας να ισορροπήσεις με αυτό που πιστεύεις ότι σου συμβαίνει».
Με αυτά τα λόγια περιγράφει την περιπέτεια που έζησε ο στρατιωτικός γιατρός από το Περιστέρι, ο οποίος φέρεται να έπεσε θύμα δηλητηρίασης με ατροπίνη, την οποία, σύμφωνα με την καταγγελία, έριχνε η εν διαστάσει σύζυγός του σε τρόφιμα και νερό που υπήρχαν στο σπίτι του.
Ο γιατρός χρειάστηκε να νοσηλευτεί τρεις φορές σε ψυχιατρική κλινική και μία σε παθολογική, όπου μάλιστα διασωληνώθηκε. Μιλώντας στο MEGA, περιέγραψε πώς τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια επηρέασαν την καθημερινότητα, την ψυχολογία και την επαγγελματική του ζωή.
«Το να νοσηλεύεσαι κάθε τρεις και λίγο στο νοσοκομείο, το να παρουσιάζεις επεισόδια. Για αυτό κιόλας απομακρύνθηκα και από τη δουλειά μου, για να πάω σε ένα περιβάλλον πιο ήσυχο. Να συνεχίσω βέβαια να εργάζομαι αλλά να έχω τη δυνατότητα να ηρεμήσω λίγο όπως πίστευα ότι θα με βοηθούσε και να γίνω καλά και αργότερα να επιστρέψω», ανέφερε.
Όπως εξήγησε, τον Μάρτιο του 2026 πήρε μετάθεση σε μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας, όπου εξακολουθεί να εργάζεται. Η αλλαγή αυτή του επέτρεψε να απομακρυνθεί από τις απαιτητικές εφημερίες του νοσοκομείου και να αναλάβει καθήκοντα με λιγότερο επιβαρυμένα περιστατικά.
Το περιστατικό στο σουβλατζίδικο που του κίνησε τις υποψίες
Ο στρατιωτικός γιατρός αποκάλυψε ότι είχε αρχίσει να υποψιάζεται πως η εν διαστάσει σύζυγός του ενδεχομένως έριχνε ατροπίνη στο νερό του, χωρίς ωστόσο να έχει σκεφτεί ότι θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί και τρόφιμα.
Καθοριστικό σημείο για τις υποψίες του αποτέλεσε ένα περιστατικό σε σουβλατζίδικο, στις 19 Ιουλίου. Όπως περιέγραψε, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα η κατάσταση της υγείας του είχε σταθεροποιηθεί, μετά τη συγκεκριμένη συνάντηση παρουσίασε ξανά συμπτώματα.
«Έγινε συμβάν σε σουβλατζίδικο, το οποίο από εκείνη την ώρα και μετά άρχισα να σκέφτομαι ότι όντως κάτι δεν πηγαίνει καλά, επειδή για μεγάλο διάστημα ήμουν καλά και ξαφνικά από εκείνη τη συνάντηση άρχισα να έχω πάλι συμπτώματα», είπε.
Ο ίδιος ζήτησε να εξεταστεί το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος, θεωρώντας ότι θα μπορούσε να αποδειχθεί εάν είχε προηγηθεί και άλλη απόπειρα δηλητηρίασης.
«Ουσιαστικά οι αποδείξεις υπάρχουν για το τελευταίο συμβάν. Απλώς τα προηγούμενα συμπτώματά μου μοιάζουν πολύ. Αν υπήρχε το βιντεοληπτικό υλικό από το σουβλατζίδικο εκείνο στις 19 Ιουλίου θα μπορούσαμε μετά να πούμε με πολύ μεγάλη σιγουριά ότι είχε ξαναγίνει», υποστήριξε.
Παραδέχθηκε, παράλληλα, ότι παρότι αντιλαμβανόταν πως κάτι δεν πήγαινε καλά με την υγεία του, δυσκολευόταν να φανταστεί ότι κάποιος θα μπορούσε να επιχειρεί σκόπιμα να του προκαλέσει κακό.
Παρόμοια συμπτώματα παρουσίασε και η μητέρα του
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η μαρτυρία του γιατρού ότι και η μητέρα του είχε εμφανίσει συμπτώματα αντίστοιχα με τα δικά του, τα οποία αρχικά αποδόθηκαν στην έντονη συναισθηματική πίεση που βίωνε.
Όπως εξήγησε, η γυναίκα είχε επιβαρυνθεί ψυχολογικά τόσο από την περιπέτεια υγείας του γιου της όσο και από τον πρόσφατο θάνατο του πατέρα της. Για τον λόγο αυτό, η οικογένεια και οι γιατροί θεώρησαν αρχικά ότι τα επεισόδια που παρουσίαζε συνδέονταν με τη στενοχώρια της.
Η μητέρα του χρειάστηκε μία φορά νοσηλεία, ενώ σε δεύτερο επεισόδιο αντιμετώπισε παρόμοια συμπτώματα χωρίς να εισαχθεί στο νοσοκομείο. Όταν απομακρύνθηκε από το σπίτι του γιου της, τα επεισόδια σταμάτησαν, σύμφωνα με την περιγραφή του.
«Έπαθα το ίδιο πράγμα με τον γιο μου»
Μιλώντας επίσης στο MEGA, η μητέρα του στρατιωτικού γιατρού περιέγραψε τη δική της περιπέτεια, αποκαλύπτοντας ότι νοσηλεύτηκε στο ΓΝΑ από τις 26 έως τις 28 Φεβρουαρίου.
Όπως υποστήριξε, τα συμπτώματα εκδηλώθηκαν αφού κατανάλωσε νερό από το σπίτι του γιου της, όπου είχε μεταβεί για να τον βοηθήσει με τη φροντίδα του εγγονού της.
«Ήπια νερό από το σπίτι του παιδιού μου. Είχα κατέβει να βοηθήσω το παιδί μου, να κρατήσω τον εγγονό. Έπαθα αυτό που έπαθα, δηλαδή το ίδιο πράγμα με τον γιο μου. Ξηροστομία, μουδιάσματα στα χέρια, στα πόδια, παραισθήσεις», ανέφερε.
Η ίδια περιέγραψε ότι βίωνε έντονη σύγχυση και παραισθήσεις κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της, φτάνοντας στο σημείο να συγχέει άγνωστες γυναίκες με τη νύφη της.
«Έβλεπα τη νύφη μου στο νοσοκομείο. Όποια ξανθιά γυναίκα ήταν την έκανα για τη νύφη μου. Και βρισκόμουν σε κατάσταση να ορμίσω, να την σκοτώσω. Τόσο το μυαλό μου μέσα είχε θολώσει και με πέρασαν για τρελή», δήλωσε.
Σύμφωνα με την ίδια, οι γιατροί απέδωσαν τότε την κατάστασή της σε έντονη συναισθηματική φόρτιση και της συνέστησαν να αποφεύγει τις επισκέψεις στην Αθήνα. Έτσι, σταμάτησε να πηγαίνει στο σπίτι του γιου της, χωρίς να παρουσιάσει ξανά ανάλογα επεισόδια.
«Μέχρι τώρα έπαιρνα ψυχοφάρμακα γιατί πίστευαν ότι έχω ψυχιατρικό πρόβλημα»
Η μητέρα του γιατρού αναφέρθηκε και σε ένα δεύτερο σοβαρό επεισόδιο, κατά το οποίο χρειάστηκε να λάβει ηρεμιστική αγωγή, ενώ η κατάστασή της ήταν τόσο επιβαρυμένη ώστε δυσκολευόταν ακόμη και να περπατήσει.
«Για να με μεταφέρει από το σπίτι στην Αμάρυνθο έξω με είχε δέσει πάνω στο κάθισμα γιατί ήθελα να ανοίξω την πόρτα να βγω έξω. Έκανα πράγματα ασυναίσθητα. Και δεν μπορούσα να περπατήσω. Υποβασταζόμενη με κουβάλησαν στο αυτοκίνητο», περιέγραψε.
Όπως τόνισε, μέχρι πρόσφατα λάμβανε ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή, καθώς τα συμπτώματά της είχαν θεωρηθεί εκδηλώσεις ψυχικής διαταραχής.
Από την πλευρά του, ο στρατιωτικός γιατρός διευκρίνισε ότι δεν μπορεί ακόμη να γνωρίζει με βεβαιότητα εάν είχαν υπάρξει και παλαιότερα περιστατικά δηλητηρίασης.
«Αν είχα αντιληφθεί κάτι προφανώς θα είχα προβληματιστεί νωρίτερα αλλά μπορεί να υπήρχε και να μην το είχα προσέξει. Μπορεί και να μην είχε επιχειρήσει να κάνει κακό σε τρόφιμα στο παρελθόν», κατέληξε.Π
- 20 λεπτά πριν Ποιοι ένστολοι δικαιούνται επίδομα έως 1.015 ευρώ – Έρχονται ακόμη μεγαλύτερες αποζημιώσεις
- 23 λεπτά πριν Υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: Διπλασιάζονται τα κονδύλια για ενισχύσεις και επιδόματα
- 45 λεπτά πριν ΑΑΔΕ: Άνοιξαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις πληρωμής για αγροτικά και δασικά έργα









