2Γ/2022: Τρελές μετακινήσεις για τους υποψηφίους του διαγωνισμού

Χαμός με τα εξεταστικά κέντρα

Τρελές μετακινήσεις υποψηφίων, που δημιουργούν έντονες αντιδράσεις, προβλέπονται για τον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ (2Κ/2022).

Σε ορισμένες, μάλιστα, περιοχές οι μετακινήσεις είναι τέτοιες που ξεπερνούν και τον όμορο νομό, αφού ούτε εκεί λειτουργούν εξεταστικά κέντρα.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Πρέβεζας. Ο νομός δεν διαθέτει εξεταστικό κέντρο, αναγκάζοντας περίπου 500 υποψηφίους να μετακινηθούν σε άλλο νομό.

Το γεγονός αυτό αναδεικνύει με δήλωσή του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας: 

"Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πόσο υπολογίζει τους πολίτες του Νομού Πρέβεζας. Η Πρέβεζα είναι η μόνη πρωτεύουσα Νομού από όλη την Ήπειρο, που οι υποψήφιοι για τον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ τον προσεχή Μάρτιο, θα πρέπει να φύγουν εκτός Νομού ώστε να εξεταστούν.

Περίπου πεντακόσιοι (500) υποψήφιοι από τον Νομό μας, πέρα από την αγωνία των εξετάσεων, θα πρέπει ταυτόχρονα να ξεσπιτωθούν ξημερώματα, καταβάλλοντας και το σχετικό κόστος και να διανύουν αποστάσεις δεκάδων χιλιομέτρων για να δώσουν εξετάσεις. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ανίκανη να σχεδιάσει και να υλοποιήσει στοιχειωδώς έναν απλό, αλλά τόσο ουσιαστικό διαγωνισμό, μη μπορώντας να φιλοξενήσει εκατοντάδες υποψηφίους έστω σε μια σχολική δομή της πρωτεύουσας ενός ολόκληρου Νομού".

Χαμός στα Επτάνησα

Στα Επτάνησα λειτουργεί μόνο ένα εξεταστικά κέντρο, στην Κέρκυρα. Όλοι οι υποψήφιοι της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου, της Λευκάδας και των Κυθήρων πρέπει να μετακινηθούν σε άλλους νομούς.

Ιδιαίτερα δυσχερής είναι η κατάσταση των υποψηφίων της Λευκάδας και των Κυθήρων. Για να εξεταστούν πρέπει να ταξιδέψουν πολλά χιλιόμετρα, δεδομένου ότι δεν λειτουργούν εξεταστικά κέντρα ούτε στους όμορους νομούς.

Για παράδειγμα, οι υποψήφιοι της Λευκάδας θα μπορούσαν να εξεταστούν στην Πρέβεζα, η οποία όμως δεν διαθέτει ούτε ένα εξεταστικό κέντρο.

Το ίδιο ισχύει και για τα Κύθηρα, αφού η γειτονική Λακωνία δεν φιλοξενεί κάνενα εξεταστικό κέντρο.

"Οδύσσεια"

Το δρομολόγιο που πρέπει να κάνει ένας υποψήφιος από Κεφαλονιά:

Πρέπει να φύγει το πρωί της Παρασκευής, 3 Μαρτίου, να πάει στην Πάτρα, όπου υπάρχουν εξεταστικά κέντρα, να πληρώσει διανυκτέρευση Παρασκευής και εν συνεχεία να προλάβει φέρι μποτ από Κυλλήνη για να επιστρέψει Κεφαλονιά.

Αν δεν προλάβει το φέρι μποτ θα πρέπει να κάνει δεύτερη διανυκτέρευση στην Πάτρα και να φύγει με το φέρι μποτ στις 12 το μεσημέρι για Κεφαλονιά. Και ίσως η περίπτωση της Κεφαλονιάς να κρύβει τη μικρότερη "Οδύσσεια".

Και όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι δεν θα βγάλει μποφόρ στον Πατραϊκό...

Και άλλα παραδείγματα

  1. Υποψήφιος από τη Ζάκυνθο θα πρέπει να πάει στον Πύργο
  2. Υποψήφιος από τη Λευκάδα θα πρέπει να πάει στο Αγρίνιο
  3. Υποψήφιος από την Καστοριά θα πρέπει να πάει Θεσσαλονίκη
  4. Υποψήφιος από τη Νάξο θα πρέπει να πάει στο Κερατσίνι
  5. Υποψήφιος από τη Λήμνο θα πρέπει να πάει στην Καβάλα
  • Δείτε όλα τα εξεταστικά κέντρα, πατώντας ΕΔΩ
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram