Βρεφονηπιακοί: Σε τέσσερις άξονες το πρωτόκολλο λειτουργίας

Αυστηρά μέτρα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους
«Η ασφάλεια των παιδιών, είναι κύρια προτεραιότητά μας»

Τέσσερις θα είναι οι κανόνες στους οποίους θα στηριχθεί η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών κατά τη φετινή χρονιά. Για την καλύτερη αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, θα υπάρχουν μέτρα που θα αφορούν όχι μόνο τα μικρά παιδιά, αλλά ειδικά φέτος και τους εργαζόμενους που θα είναι ανεμβολίαστοι.

Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εργασίας, θα ισχύουν τα εξής, αναφορικά με τη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών:

  1. Ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι: Θα είναι υποχρεωτική η υποβολή τεστ, μία φορά την εβδομάδα.
  2. Παιδιά: Θα απαγορεύεται η προσέλευσή τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, εφόσον παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου. Το ίδιο θα ισχύει και για τους εργαζόμενους.
  3. Ατομική υγιεινή: Δίνεται  έμφαση στην τήρηση των κανόνων που έχουν θεσπιστεί και αφορούν το συστηματικό πρόγραμμα καθαριότητας των χώρων, των αντικειμένων και των εξοπλισμών των βρεφονηπιακών σταθμών.
  4. Κρούσμα: Όταν υπάρξει επιβεβαιωμένο κρούσμα, τότε θα πρέπει να ενημερώνεται τάχιστα ο ΕΟΔΥ, όπως φυσικά και ο βρεφονηπιακός σταθμός. Τα υπόλοιπα παιδιά, αλλά και το προσωπικό θα απομακρύνονται από το χώρο. Στη συνέχεια θα πραγματοποιείται ενδελεχής καθαρισμός.

Η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, για την έναρξη των βρεφονηπιακών σταθμών, υπογράμμισε ότι, «η ασφάλεια των παιδιών, είναι κύρια προτεραιότητά μας. Συνεχίζουμε με τα ίδια πρωτόκολλα που εφαρμόσαμε και πέρσι ως το τέλος της χρονιάς. Είμαστε πολύ προσεκτικοί και διαρκώς σε ετοιμότητα, παρακολουθώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα. Προς το παρόν, δεν υπάρχει ανησυχία. Πορευόμαστε με τη γνώση και την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει μετά από τόσο καιρό και κινούμαστε πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών».

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram