Τουρισμός: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 534 ευρώ

Όλες οι λεπτομέρειες
Ανοίγει στις 15 Ιουνίου και θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 25 του ίδιου μήνα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του συστήματος Εργάνη

Ανοίγει στις 15 Ιουνίου και θα παραμείνει σε ισχύ έως τις 25 του ίδιου μήνα, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του συστήματος Εργάνη, στην οποία θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για να ενταχθούν στην αποζημίωση ειδικού σκοπού (534 ευρώ), οι εργαζόμενοι του τουρισμού με δικαίωμα επαναπρόσληψης.

Χρήση αυτής της διαδικασίας μπορούν να κάνουν όσοι εργαζόμενοι είχαν τον Μάιο το δικαίωμα να εργαστούν σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων ως οδηγοί, αλλά δεν προσλήφθηκαν

Ειδικότερα, δικαίωμα να υποβάλουν μονομερή δήλωση έχουν:

  • Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις - εργοδότες που δεν επαναλειτούργησαν κατά τον Μάιο 2021: Σε αυτήν την περίπτωση υποβάλλεται μονομερής υπεύθυνη δήλωση από τον εργαζόμενο, για όλο το μήνα.
  • Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε  επιχειρήσεις- εργοδότες που επαναλειτούργησαν αλλά που δεν επαναπροσλήφθηκαν κατά τον μήνα Μάιο 2021: Και σε αυτήν την περίπτωση υποβάλλεται μονομερής υπεύθυνη δήλωση από τον εργαζόμενο, για όλον το μήνα Μάιο.
  • Εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε  επιχειρήσεις- εργοδότες που επαναπροσλήφθηκαν εντός του Μαΐου, υποβάλλουν  υπεύθυνη  δήλωση για το χρονικό διάστημα από 01/05/2021 μέχρι την ημερομηνία επαναπρόσληψής  τους.

Η αποζημίωση αφορά είτε για όλο τον μήνα Μάιο είτε για το χρονικό διάστημα από 1/5/2021 έως την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους εντός Μαΐου 2021.

Διαβάστε επίσης:

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram