Το myEFKAlive επεκτείνεται στην ηπειρωτική Ελλάδα

Δείτε αναλυτικά όλες τις περιοχές
Στόχος είναι σταδιακά το myEFKAlive να επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Τη δυνατότητα εξυπηρέτησης από υπάλληλο του e-ΕΦΚΑ μέσω βιντεοκλήσης έχουν από σήμερα οι πολίτες των περιοχών της Δ. Μακεδονίας και των υπολοίπων περιοχών της Θεσσαλίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προχωρούν στη γεωγραφική επέκταση του myEFKAlive.

Έτσι, μετά και την έναρξη λειτουργίας της ΣΤ΄ Φάσης, έχουν ενταχθεί στο myEFKAlive στο σύνολό τους οι περιφερειακές υπηρεσίες συντονισμού και υποστήριξης του e-ΕΦΚΑ Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ηπείρου και Κέρκυρας, Δυτικής Ελλάδας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Λευκάδας, Πελοποννήσου και Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και ορισμένες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στόχος είναι σταδιακά το myEFKAlive να επεκταθεί σε όλη τη χώρα και μέχρι το τέλος του έτους να ολοκληρωθεί με την ένταξη και των περιοχών της Αττικής και της Κ. Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι το myEFKAlive αποτελεί αποτέλεσμα της συνεργασίας στελεχών του e-ΕΦΚΑ, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία έχει αναπτύξει τη συγκεκριμένη πλατφόρμα και για άλλους φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου.

Τέθηκε σε λειτουργία τον Ιούλιο του 2021 και επεκτείνεται σταδιακά σε όλη την επικράτεια με προτεραιότητα στις απομακρυσμένες περιοχές.

Μέσω αυτής της υπηρεσίας δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες, και ιδιαίτερα σε κατοίκους ορεινών, νησιωτικών ή απομακρυσμένων περιοχών, καθώς και σε άτομα με αναπηρία, να εξυπηρετούνται με βιντεοκλήση, από το σπίτι ή το γραφείο τους, χωρίς την ανάγκη να μετακινηθούν σε υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ.

Οι ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται μέσω της ανωτέρω πλατφόρμας και διευκολύνουν σημαντικά τις συναλλαγές των πολιτών με τον e-ΕΦΚΑ ανέρχονται σε δεκαέξι και είναι οι ακόλουθες:

* Επίδομα ασθενείας

* Επίδομα μητρότητας

* Ηλεκτρονική Αίτηση Εξόδων Κηδείας (συνταξιούχων και μισθωτών τ. ΙΚΑ)

* Βεβαίωση ασφάλισης (Χρόνου ασφάλισης - Προϋπηρεσία)

* Αλλαγή στοιχείων Μητρώου

* Ασφαλιστική Ικανότητα

* Παραλαβή Απόφασης ΚΕΠΑ

* Απογραφή Ασφαλισμένου

* Έκδοση Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης

* Βεβαίωση Απογραφής

* Αίτηση μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος σύνταξης

* Παρακολούθηση πορείας αίτησης συνταξιοδότησης

* Βεβαίωση εγγραφής για μη μισθωτούς

* Βεβαίωση χρόνου ασφάλισης για μη μισθωτούς

* Διεκπεραίωση αιτήματος για χρόνο ασφάλισης σε περίπτωση απώλειας ενσήμων (για ασφαλισμένους τ. ΙΚΑ)

* Διεκπεραίωση αιτήματος για την έκδοση Απογραφικού Δελτίου Αγροτών

Η πρόσβαση στην υπηρεσία είναι εύκολη και απλή και γίνεται είτε μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), είτε της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr).

Ο πολίτης εισέρχεται στην υπηρεσία με την χρήση των προσωπικών κωδικών Taxisnet και μπορεί να κλείνει το ραντεβού του σε ημέρα και ώρα που τον εξυπηρετεί, από τον υπολογιστή του σπιτιού ή του γραφείου του ή ακόμα και από το κινητό του.

Την ημέρα του ραντεβού ο ενδιαφερόμενος συνδέεται μέσω βιντεοκλήσης με έναν υπάλληλο του ΕΦΚΑ, προκειμένου να υποβάλει αιτήσεις για πιστοποιητικά, επιδόματα ή για να ενημερωθεί για ένα συνταξιοδοτικό ή ασφαλιστικό του ζήτημα.

Διαβάστε αναλυτικά στο επισυναπτόμενο έγγραφο όλες τις περιοχές στις οποίες είναι διαθέσιμη η υπηρεσία:

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram