ΑΣΕΠ Προσλήψεις
Τέσσερα "μυστικά" για την επιτυχία
Διαβάστε πρώτοι τι κρίνει τον διορισμό στο Δημόσιο
Το ενδεχόμενο της βαθμολογική βάσης για κάθε μάθημα εξετάζει το ΑΣΕΠ
09/12/2017 | 16:38
Το ενδεχόμενο της βαθμολογική βάσης για κάθε μάθημα εξετάζει το ΑΣΕΠ
Με μεικτό σύστημα -γραπτή εξέταση και βαθμολογικό μπόνους, που προκύπτει από συγκεκριμένα προσόντα,- θα καθοριστεί ο πίνακας των επιτυχόντων για τις 548 μόνιμες θέσεις στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
Σημειώστε:
- Η επίδοση στις εξετάσεις δεν διασφαλίζει από μόνη της τη θέση στο Δημόσιο. Στη βαθμολογική συγκομιδή των υποψηφίων θα προστεθούν και μονάδες από πέντε κριτήρια: διδακτορικό, μεταπτυχιακό, εμπειρία, βαθμός βασικού τίτλου σπουδών, εντοπιότητα (περισσότερες λεπτομέρειες στο θέμα, «Πως θα κερδίσετε έξτρα μπόνους»).
- Καθιερώνεται «ποινή» για κάθε λανθασμένη απάντηση, ως αποτέλεσμα τυχαίας επιλογής από τον υποψήφιο. Το ΑΣΕΠ, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του workenter, θα ανακοινώσει την ένταξη της αρνητικής βαθμολόγησης στην διαδικασία υπολογισμού της συνολικής επίδοσης. Αυτή, θα είναι ίση με το 0,25 του βαθμού που αντιστοιχεί στην ερώτηση. Παράδειγμα: Αν μία σωστή απάντηση στο μάθημα Δημοσιονομικό Δίκαιο κερδίζει 3 μονάδες, ενδεχόμενη λανθασμένη θα αφαιρεί 0,75 του βαθμού (3Χ0,25=0,75). Αυτό σημαίνει ότι στις απαντήσεις των θεμάτων δεν παίζουμε… Λόττο.
- Κάθε μάθημα έχει διαφορετικό συντελεστή βαρύτητας. Το μάθημα ειδικότητας έχει συντελεστή 3, ενώ οι λεκτικές δεξιότητες συντελεστή βαρύτητας 1 για όλους τους υποψηφίους. Παράδειγμα: Αν απαντήσετε σωστά σε είκοσι ερωτήματα λεκτικών δεξιοτήτων, θα πάρετε 20 μονάδες (20Χ1=20). Αν απαντήσετε σωστά σε είκοσι ερωτήματα του μαθήματος ειδικότητας, θα πάρετε 60 μονάδες (20Χ3=60). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η επίδοση στο μάθημα ειδικότητας κρίνει τον διορισμό.
- Εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» των 60 μονάδων, ως βάση για κάθε μάθημα. Σε αυτή την περίπτωση, αν η βάση δεν προκύπτει από το μέσο όρο των δύο εξεταζόμενων μαθημάτων αλλά από το καθένα ξεχωριστά, οι υποψήφιοι θα τίθενται εκτός επιλογής – κι αν ακόμη γράψουν άριστα σε ένα από τα δύο μαθήματα.