Τέμπη: Απολογήθηκε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας
Απολογήθηκε χθες (22/10) στον εφέτη ανακριτή ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος είναι ανάμεσα στους 41 κατηγορούμενους στη μεγάλη δικογραφία για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.
Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας είναι ανάμεσα στα επτά άτομα που διώκονται για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος αναφορικά με τα όσα έγιναν μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου του 2023 και συγκεκριμένα σε ότι αφορά τις παρεμβάσεις στον χώρο του δυστυχήματος (μπάζωμα).
Οι άλλοι έξι είναι ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, δύο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής και τρεις προανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι τελευταίοι ελέγχονται για την έρευνά τους σχετικά με τη φωτιά που ακολούθησε της σύγκρουσης.
Και οι έξι αναμένεται να απολογηθούν στον εφέτη ανακριτή μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου.
Μέχρι στιγμής για το δυστύχημα κατηγορούνται 41 άτομα: 34 για αδικήματα που αφορούν τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών και 7 σχετικά με τις παρεμβάσεις στο χώρο του δυστυχήματος (μπάζωμα) και για την έρευνα σχετικά με τη φωτιά που ακολούθησε της σύγκρουσης.
- 7 λεπτά πριν Επιστροφή ενοικίου: Προθεσμία έως 30 Σεπτεμβρίου – Ποια λάθη μπορεί να «κόψουν» την ενίσχυση
- 37 λεπτά πριν Αναδρομικά έως και 3.000 ευρώ κατά μέσον όρο για πάνω από 35.000 συνταξιούχους
- 1 ώρα πριν Επίδομα 400 ευρώ από τον Νοέμβριο: Ποιοι συνταξιούχοι και δικαιούχοι το λαμβάνουν








