Τανάγρα: Σε εξέλιξη η έρευνα για την πτώση του F-4E Phantom
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Πολεμικής Αεροπορίας για τις συνθήκες και τα αίτια της πτώσης του μαχητικού αεροσκάφους F-4E Phantom II στην Τανάγρα.
Το αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε εχθές, 5 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια επίδειξης στο πλαίσιο του Athens Flying Week 2026. Από την πτώση έχασαν τη ζωή τους και τα δύο μέλη του πληρώματος.
Αρμόδια επιτροπή της Πολεμικής Αεροπορίας συγκεντρώνει και αξιολογεί όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, προκειμένου να εξακριβώσει τι προκάλεσε το δυστύχημα.
Πώς σημειώθηκε η πτώση του F-4E Phantom
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, το F-4E Phantom II κατέπεσε στις 14:55, ενώ συμμετείχε στο πρόγραμμα αεροπορικών επιδείξεων.
Το μαχητικό ανήκε στην 338 Μοίρα της 117 Πτέρυγας Μάχης και έπεσε περίπου τρία ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της 114 Πτέρυγας Μάχης.
Η Πολεμική Αεροπορία δεν έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής συμπεράσματα για την αιτία της πτώσης.
Ποιοι ήταν οι δύο χειριστές
Στο F-4E Phantom επέβαιναν δύο στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας:
- Ο Επισμηναγός Ιωάννης Μπλέσιας, 40 ετών
- Ο Σμηναγός Δημήτριος Πέτρου, 37 ετών
Και οι δύο χειριστές τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά την πτώση του αεροσκάφους.
Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις
Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, οι Ένοπλες Δυνάμεις τέθηκαν σε τριήμερο πένθος για την απώλεια των δύο αξιωματικών.
Το πένθος ξεκίνησε το Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου, και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου.
Την ίδια ώρα, η επιτροπή διερεύνησης συνεχίζει το έργο της, ώστε να αποσαφηνίσει τα γεγονότα που προηγήθηκαν της πτώσης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- 6 λεπτά πριν Μητσοτάκης για το 28%: Είχα την εντύπωση ότι η αντιπολίτευση στοχεύει να είναι πρώτο κόμμα
- 19 λεπτά πριν Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας» – Τι είπε για τις συνεργασίες
- 34 λεπτά πριν Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Δεν θα ξεφύγουμε ούτε ένα ευρώ από τους δημοσιονομικούς στόχους









