ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Π.Γ. πάνω στα «συντρίμμια» του επεισοδιακού Συνεδρίου

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Π.Γ. πάνω στα «συντρίμμια» του επεισοδιακού Συνεδρίου

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Συνεδριάζει σήμερα (11/11) η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πάνω στα «συντρίμμια» του επεισοδιακού Συνεδρίου που έλαβε χώρα το προηγούμενο τριήμερο.

Μετά το θορυβώδες «διαζύγιο» του Στέφανου Κασσελάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήταν αναμενόμενο, ακολούθησαν ανεξαρτητοποιήσεις βουλευτές.

Επιστολές ανεξαρτητοποίησης τους από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλαν χθες Κυριακή στον πρόεδρο της Βουλής οι βουλευτές Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Χαλκιδικής Κυριακή Μάλαμα, και Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών Ραλλία Χρηστίδου.

Το Σάββατο, επιστολή ανεξαρτητοποίησης από την ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, είχε στείλει και ο βουλευτής Κιλκίς Πέτρος Παππάς.

Ο τελευταίος δήλωσε ότι δεν ξέρει ακόμη αν θα προσχωρήσει στο κόμμα Κασσελάκη.

«Είμαι σε φάση περισυλλογής. Περιμένω να δω ποια θα είναι η πρόταση, η ιδρυτική διακήρυξη, οι πολιτικές θέσεις και ο ιδεολογικός προσανατολισμός της νέας πολιτικής κίνησης. Μέχρι τότε θα είμαι σε επαφή με τους ψηφοφόρους μου και στη συνέχεια θα αποφασίσω αναλόγως».

ΣΥΡΙΖΑ: Παραμένει «αξιωματική αντιπολίτευση» μέχρι νεοτέρας…

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αριθμεί πλέον 31 βουλευτές και ισοδυναμεί με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, σύμφωνα με άρθρο 19 του Κανονισμού της Βουλής: “H σειρά των Koινoβoυλευτικών Oμάδων καθoρίζεται από τη δύναμή τoυς σε αριθμό Boυλευτών. Σε περίπτωση ισoδυναμίας πρoηγείται η Koινoβoυλευτική Oμάδα τoυ Kόμματoς πoυ πήρε περισσότερες ψήφoυς στις εκλoγές από τις oπoίες πρoήλθε η Boυλή. H νεoϊδρυόμενη Koινoβoυλευτική Oμάδα έπεται της ισoδύναμης παλαιότερης“.

Η Θεοδώρα Τζάκρη γνωστοποίησε ότι παραιτείται από τη θέση της γραμματέως της ΚΟ και από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένοντας ωστόσο μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας, μέχρι να ανακοινωθεί το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη.

Η Γιώτα Πούλου είπε ότι δεν θέλει να είναι αυτή που θα στερήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οπότε δεν ανεξαρτητοποιείται, σύμφωνα με όσα η ίδια τόνισε μιλώντας στο ΕΡΤNews, ενώ σημείωσε και εκείνη ότι είναι κι άλλοι βουλευτές που σκέφτονται να αποχωρήσουν.

Την παραίτηση του από τις θέσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και του τομεάρχη Εργασίας υπέβαλε και ο βουλευτής Αργολίδας, Γιώργος Γαβρήλος.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον “δήθεν αποκλεισμό” Συνέδρων

Για να καταρριφθούν τα ασύστολα ψεύδη για δήθεν αντιδημοκρατικό αποκλεισμό συνέδρων.

Για ΠΡΩΤΗ φορά, Επιτροπή Νομιμοποίησης Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δέχθηκε καταιγισμό καταγγελιών πριν την εκλογική διαδικασία, αλλά και στη συνέχεια τόσων ενστάσεων σε σχέση με τις εκλογικές διαδικασίες, τον τρόπο που διενεργήθηκαν και τον αποκλεισμό τους από αυτές.

Ενδεικτικά παραθέτουμε έντεκα (11) χαρακτηριστικές περιπτώσεις παρατυπιών που επιχειρήθηκαν κατά κόρον στις εκλογές συνέδρων σε Οργανώσεις Μελών (ΟΜ), από τις δεκάδες που έλαβε η Επιτροπή Νομιμοποίησης συνέδρων.

1. Η Επιτροπή έλαβε πρακτικό εκλογών από περιοχή που δεν έγιναν εκλογές, με διαπιστωμένα πλαστές υπογραφές των μελών της εφορευτικής, που δεν γνώριζαν ότι είχε διεξαχθεί η διαδικασία.

2. Παραπλάνηση του εκλογικού σώματος: Ενημερώθηκαν γραπτώς μέλη ΟΜ ότι δεν θα γίνουν εκλογές σε συγκεκριμένες περιοχές. Παρά ταύτα η επιτροπή έλαβε πρακτικά εκλογών.

3. Σε πολλές ΟΜ ψήφισαν άτομα εκτός εκλογικού καταλόγου, που δεν είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε ποσοστό πάνω από 10% (πιθανόν να είχαν γραφτεί στην πλατφόρμα Κασσελάκη).

4. Σε ΟΜ αποκλείστηκαν υποψήφιοι σύνεδροι που εγκαίρως, εγκύρως και γραπτώς κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους, αλλά τελικά δεν συμπεριελήφθησαν στα ψηφοδέλτια.

5. Σε ΟΜ, χωρίς να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις και να δοθεί δυνατότητα να κατατεθούν υποψηφιότητες, διορίστηκαν εφορευτικές επιτροπές και συντάχθηκαν τα ψηφοδέλτια μεταξύ ημετέρων.

6. Απαγόρευσαν σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να παρακολουθήσουν τη διαδικασία καταμέτρησης σε Οργανώσεις που έλεγχαν την εφορευτική επιτροπή, παρά τα όσα όριζαν οι εγκύκλιοι.

7. Σε ΟΜ χωρίς εφορευτική επιτροπή, με παρουσία μόνο του συντονιστή διαπιστωμένα μέχρι αργά το μεσημέρι είχαν ψηφίσει μόλις 4 μέλη. Στον λίγο χρόνο που απέμενε μέχρι το κλείσιμο της κάλπης φέρονται να προσήλθαν να ψηφίσουν περισσότερα από 100 μέλη, ποσοστό άνω του 50%, ενώ σε έλεγχο που έγινε στον κατάλογο των ψηφισάντων μεγάλος αριθμός είτε δεν ήταν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είτε ανήκαν σε άλλες ΟΜ.  

8. Καταγράφηκαν περιπτώσεις όπου υπήρξε αλφαβητικός κατάλογος ψηφισάντων, δηλαδή εμφανίζονται οι ψηφοφόροι να προσήλθαν για να ψηφίσουν με απόλυτη αλφαβητική σειρά, πράγμα αδύνατο να συμβεί και, επιπλέον, χωρίς υπογραφές και χωρίς καταβολή του αντιτίμου.

9. Εστάλησαν πρακτικά στα οποία Εκλεγμένοι Σύνεδροι ΔΕΝ είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και επιπλέον συμμετείχαν στην ψηφοφορία άτομα που ΔΕΝ ήταν μέλη του κόμματος (σε ποσοστά που άγγιξαν το 20%).

10. Πραγματοποιήθηκαν εκλογές σε χώρους που είτε δεν ανακοινώθηκαν, είτε διενεργήθηκαν σε ιδιωτικούς χώρους παρά τις υποδείξεις της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και των Νομαρχιακών Επιτροπών να γίνουν εκλογές στα γραφεία του κόμματος ή σε δημόσιους χώρους που ήταν διαπιστωμένα διαθέσιμοι.

11. Συνδυαστικές περιπτώσεις των ανωτέρω: Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε μεγάλη Οργάνωση Μελών της Αθήνας, ΔΕΝ συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο  υποψηφιότητα συνέδρου παρά την έγκυρη, γραπτή δήλωση υποψηφιότητας. Μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής ΔΕΝ ήταν μέλος της συγκεκριμένης Οργάνωσης. Από τους 5 εκλεγμένους συνέδρους οι 3 ΔΕΝ ήταν μέλη της ΟΜ και οι άλλοι 2 ΔΕΝ ήταν ΟΥΤΕ μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Τέλος, στην ίδια ΟΜ  στη λίστα των ψηφισάντων βρέθηκαν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία ΜΗ μέλη του κόμματος σε ποσοστό άνω του 10%.

Δυστυχώς υπήρξαν και μεμονωμένες περιπτώσεις προπηλακισμού συντρόφων και συντροφισσών σε σημείο άσκησης βίας προς μέλη του κόμματος όταν προσήλθαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Daily Review
Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr